Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Ojej, kakšna žival je pa to?

S.R.
15. 06. 2012 08.10
10

Pa smo našli še eno žival, za katero ne vemo točno, kam bi jo pravzaprav uvrstili. Gre za štirinožca, ki je roza barve in zato na prvi pogled izgleda kot prašič ali pa morda kot nenavaden pes. Vsekakor so prebivalci kitajskega mesta Xinxiang v severni provinci Henan glede živali kar precej zmedeni.

Žival ima poleg nenavadne barve namreč tudi pike, tako kot na primer psi dalmatinci. Za nameček je roza koža živali skoraj povsem brez dlak, le na glavi ima žival nekaj šopov bele dlake. Lokalni prebivalci so kar precej zmedeni in nekako ne vedo, kaj naj si o živali mislijo. Eden izmed tistih, ki so žival videli na lastne oči, je za medije povedal, da ''zaradi rožnate kože žival izgleda kot nekakšen spodletel genetski eksperiment ustvarjanja prašiča''.
V vse skupaj se je kmalu vmešala tudi policija, ki je potrdila, da je nenavadna žival pravzaprav potepuški pes pasme kitajski goli pes. Ta pasma psov je zaradi odsotnosti dlake precej bolj občutljiva za sončne opekline in druge probleme s kožo, kar bi po mnenju kinologov lahko pojasnilo pike na koži.
Kitajski goli psi se zaradi svojega zanimivega in mnogim ne preveč privlačnega videza sicer pogosto pojavljajo na tekmovanjih za najgrše pse na svetu.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376