Moskisvet.com
Odkrili najbolj dovršen tunel za tihotapljene drog - 2

Zanimivo

Odkrili najbolj dovršen tunel za tihotapljenje drog

M.J.
01. 12. 2011 10.21
7

V zadnjih nekaj letih so ameriške in mehiške oblasti odkrile kar nekaj tunelov, ki so povezovali ZDA in Mehiko ter skozi katere so prekupčevalci tihotapili drogo in orožje.

Večina izmed tunelov sicer ni bila kaj dosti več kot zgolj podzemna luknja: majhna, brez razsvetljave in ojačitev, ki je prekupčevalcem omogočala hiter pobeg oziroma dobavo drog iz ZDA v Mehiko in obratno.

Stene so bile narejene iz betona, po tleh pa so bile položene tračnice za lažje premikanje vozičkov.
Stene so bile narejene iz betona, po tleh pa so bile položene tračnice za lažje premikanje vozičkov. FOTO: Reuters
Tunel, ki so ga pred kratkim odkrile ameriške oblasti, vsekakor ne spada v omenjeno kategorijo, saj je bil vrhunsko opremljen in odlično grajen. Zaradi tega so ga oblasti označile kot najboljši tihotapski tunel, ki so ga odkrili do sedaj. Ta je dolg kar 762 metrov in se razteza med krajem Tijuana v Mehiki in San Diegom v ZDA. Opremljen je z dvigalom, tiri, razsvetljavo in betonskimi stenami. "To je nedvomno najbolj sofisticiran tunel, ki smo ga odkrili do sedaj," je dejal Lauren Mack iz ameriškega emigracijskega centra.
Oblasti so zasegle tudi ogromno količino droge.
Oblasti so zasegle tudi ogromno količino droge. FOTO: Reuters

Vhod v tunel so odkrili mehiški vojaki v nekem skladišču v Tijuani. In kar je še bolj zanimivo, je dejstvo, da je ta v isti zgradbi, v kateri je tudi policijska postaja. Oblasti so ob vhodu v tunel odkrile veliko količino drog in naprave, s katerimi so si prekupčevalci olajšali delo. Ena izmed njih je bilo tudi vertikalno dvigalo, ki se je popolnoma poravnalo s tlemi, zaradi česar vhoda skoraj ni bilo mogoče odkriti.

Od leta 2008 pa do sedaj so odkrili več kot 70 tunelov med Mehiko in ZDA, ki so bili namenjeni izključno za tihotapljenje drog. Zadnje odkriti tunel je imel vgrajene tudi tračnice in vozičke, s katerimi so tihotapci pretihotapili ogromne količine drog. Grajenje tunelov med državama je dokaj enostavno, saj podlago v večini sestavlja ilovica, zato kopači potrebujejo zgolj lopato in vedro.
 

Oglejte si tudi zvezdnico, ki so si jo nekoč vsi želeli, danes pa je zaradi drog nekoliko zabredla.
 

Svoje mnenje lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479