Moskisvet.com
SpaceX raketa - 4

Zanimivo

Novi video SpaceX, ki navdušuje

N.J.
14. 01. 2016 07.36
3

Podjetje SpaceX, ki je v lasti Elona Muska, je po dveh neuspešnih pristankih na platformi na morju s svojo raketo nedavno uspešno pristalo na kopnem. Zdaj so objavili še en posnetek tega podviga.

Posnetek prikazuje celotno dogajanje, uspešen vzlet in pristanek ter nepopisno veselje vseh, ki so sodelovali pri projektu.

Raketa US Falcon-9 zasebnega podjetja SpaceX je v orbito uspešno utirila 11 komunikacijskih satelitov, nato pa ji je konec lanskega leta uspel zgodovinski met, saj je v Cape Canaveralu raketa prvič v zgodovini uspešno nadzorovano vertikalno pristala.
Raketa se je na trdna tla vrnila 10 minut po vzletu na pristajališču, oddaljenemu okoli 9,65 kilometra od vzletišča. Raketa je dosegla višino okoli 200 kilometrov, nato se je obrnila in se usmerila proti Zemlji.

V nadzorni sobi je izbruhnilo veselje. Musk pa je uspeh pospremil z besedami: ''Dobrodošla nazaj, punčka''.

Gre za uspeh, ki ga doselj ni uspelo doseči še nikomur in pomeni velikanski napredek za vesoljsko industrijo. SpaceX želi vesoljsko industrijo obrniti na glavo, saj je do zdaj izgubljala milijone evrov, ker so ob vsakem poletu izgubili mašinerijo in pomembne dele raket.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492