Moskisvet.com
posnetek iz vesolja

Zanimivo

Šokantno odkritje v vesolju: dokaz, da nismo sami?!

STA
08. 01. 2015 11.44
66

Ameriški astronomi so sporočili, da so odkrili doslej Zemlji najbolj podobna planeta pri drugi zvezdi. Obe oddaljeni nebesni telesi z veliko verjetnostjo krožita v t. i. za bivanje primerni coni svoje domače zvezde. Oba planeta sta nekoliko večja od Zemlje, pa poroča nemška tiskovna agencija dpa.

posnetek iz vesolja
posnetek iz vesolja FOTO:

Kot so na zasedanju Združenja ameriških astronomov v Seattlu še navedli znanstveniki centra za astrofiziko Harvard-Smithsonian (CfA), še ne vedo, ali je kateri od planetov tudi naseljen.

Znanstveniki so s pomočjo ameriškega vesoljskega teleskopa Kepler izsledili osem oddaljenih planetov, ki se vsi nahajajo v lastnih t. i. za bivanje primernih conah svojih domačih zvezd. "Večina teh planetov ima dobre možnosti, da so planeti s kamninami, kot je Zemlja," je obelodanil glavni avtor študije Guillermo Torres iz CfA.

Dva od planetov, ki so jih izsledili znanstveniki, sta še posebej podobna Zemlji: Kepler-438b je samo 12 odstotkov večji od Zemlje in s 70-odstotno verjetnostjo leži v t. i. za bivanje primerni coni svoje domače zvezde, pri planetu Kepler-442b pa je ta verjetnost celo 97-odstotna, še povzema dpa.
 

KOMENTARJI (66)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376