Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Newyorčanke postale obsedene z goloto

V.S.
26. 05. 2012 10.29
19

New York je mesto, ki vse prenese. A očitno to ne drži več, saj je sprehod razgaljene mladenke v najlepših letih njene someščane dobesedno vrgel iz tira. In to še zdaleč ni edini primer.

Moira Johnson je feministka in očitno goreča nudistka. Prebivalce velikega jabolka je nekega dne presenetila s tem, ko se je golih prsi in z nasmeškom na obrazu sprehodila skozi mesto. A njen goli sprehod ni bil muha enodnevnica, razgaljena je po mestu hodila kar dva tedna. Johnsonova pravzaprav ni želela vznemirjati sokrajanov, nasprotno, želela je le opozoriti, da je golota nekaj povsem naravnega in da bi lokalne oblasti lahko razmislile o uvedbi zakona, ki bi svobodomiselnim ženskam dopuščal, da se po mestu lahko sprehajajo 'zgoraj brez'.

»Jaz sem umetnica in moj današnji izgled je del socialnega aktivizma. Prijatelji me v tem podpirajo, mimoidoči pa na mojo goloto različno reagirajo, kar je povsem normalno, saj niso vajeni vsakodnevno srečevati golih žensk, ki hitijo po opravkih,« je pojasnila umetnica medijem, ki so jo zasuli z vprašanji, kako se počuti, medtem ko vsi buljijo vanjo.

Nagica nakupovala, dokler je niso aretirali

Sredi maja je New York šokirala še ena nudistka, Barbara Lafleur, ki je povsem gola vstopila v dve trgovini in mirno pozdravljala mimoidoče. Njen sprehod v Evinem kostimu je zabeležila tudi kamera, nakupovalci pa so se je na široko izogibali, čeprav jim je samo zaželela lep dan. Medtem ko so v prvi trgovini mirno počakali, da zapusti njihove prostore, so v drugi varnostniki poklicali policijo.

Po zaslišanju je psihiatrični izvedenec povedal, da je bila Lafleurjeva med golim sprehodom povsem prisebna, kljub temu pa ji po zakonu, ki prepoveduje goloto v javnosti, grozi kar 90 dni zaporne kazni.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417