Moskisvet.com
strasten seks

Zanimivo

Neprekinjeno seksajo 14 ur, nato se zgrudijo mrtvi

A.M.
11. 10. 2013 08.23
6

Spolni nagon je huda reč. Najbolj dovzetnim lahko omrači um in jih prisili v stvari, ki jih drugače ne bi nikoli počeli. Maratonski samomorilski seks pa je zagotovo eden najbolj ekstremnih pojavov.

Vrečar
Vrečar FOTO: YouTube

Medtem ko tovrstno početje ni nič nenavadnega v kraljestvu žuželk, rastlin in nekaterih vrst rib, v svetu sesalcev pa je pojav prava redkost. Pa vendar delajo to tudi nekateri naši sorodniki.

Za razliko od primatov in ljudi, pri tovrstnem parjenju ne gre za užitek, pač pa za čistokrvni nagon in željo po preživetju. Do takšnih ekstremnih oblik parjenja prihaja na območjih, kjer vladajo velika konkurenca in/ali ekstremne razmere za preživetje (pomanjkanje hrane, dolge zime, visoke temperature). Takšno obnašanje pa so opazili tudi pri določeni vrsti vrečarjev.

V času parjenja pri samčkih raven stresnih hormonov naraste tako močno, da povzroči odpoved imunskega sistema, krvavitve, infekcije in smrt. Se sliši povsem nelogično? Če povemo po domače: samčkov je preveč, hrane premalo, samice pa so godne le kratek čas. Zaradi teh razlogov gre vsa energija samcev v proizvajanje semenske tekočine. Znanstveniki poročajo o pravem razvratu – nekateri samci se parijo tudi 14 ur, nekateri nenehno menjajo partnerke, pogosto pa zaradi odpovedi imunskega sistema izgubijo vso dlako in pričnejo 'gniti' pri živem telesu. Še bolj nenavadno je dejstvo, da samčki spolno dozorijo pri 11 mesecih starosti. Takrat nehajo proizvajati spermo, njihovi testisi pa jim odpadejo. Vse 'pridelane' semenčice shranijo v posebnem kanalu in jih v navalu spolne sle 'raztrosijo' med samice.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414