Moskisvet.com
Rednoze - 4

Zanimivo

Nedopustno – način, kako prelisičiti test alkoholiziranosti

K.Š.
19. 12. 2011 22.37
37

Alkohol je eden izmed glavnih krivcev prometnih nesreč. Preverjanje alkoholiziranosti je torej nujno potrebno, saj se tako lahko prepreči veliko prometnih nesreč. V sosednji Italiji pa so prišli na noro idejo, ki jo na portalu moški svet enostavno obsojamo!

Izdelek so testirali tudi udeleženci neke zabave na italijanski obali ... Rezultat? Kljub konkretni količini alkohola je alkotest pokazal 0 ...
Izdelek so testirali tudi udeleženci neke zabave na italijanski obali ... Rezultat? Kljub konkretni količini alkohola je alkotest pokazal 0 ... FOTO: YouTube

Ste že kdaj 'pihali'? Ste že kdaj 'napihali'? Si predstavljate, da se lahko ves večer brezskrbno 'nalivate' z raznoraznimi alkoholnimi pijačami, potem pa enostavno sedete za volan in odpeljete proti domu ... Nemogoče? Italijanska javnost je zgrožena, saj naj bi na tržišče prišel izdelek, ki 'pretenta' običajni tekst alkoholiziranosti.

Policisti alkoholiziranost preverjajo z napravo za merjenje alkohola v sapi. Ta metoda določa količino etanola v krvi ljudi, ki so pod vplivom alkohola. Policistom na tak način ni treba odvzemati krvi osumljenim voznikom. Pomagajo si s tem preprostim inštrumentom oziroma merilnikom, ki ne zahteva specifičnih pogojev.

Izdelek, ki so ga izdelali v sosednji Italiji, pa uporabnikom obljublja zmanjšanje količine alkohola v sapi ... Če se nam je ob prvem pogledu teh reklam vse skupaj zdelo kot slabše narejen televizijski skeč oziroma skrita kamera, smo po brskanju na spletni strani proizvajalca ugotovili, da zadeva dejansko obstaja.

Če vse skupaj ni le potegavščina, so lahko v sosednji Italiji upravičeno zaskrbljeni!
Če vse skupaj ni le potegavščina, so lahko v sosednji Italiji upravičeno zaskrbljeni! FOTO: YouTube

Spletno stran bomo redno spremljali, saj obstaja še nekaj pomislekov glede verodostojnosti oglaševalnega izdelka. Zdravilo smo seveda poskusili naročiti in pred nami se je pojavil vprašalnik, v katerem želi proizvajalec izvedeti, kje in kdaj pijemo alkohol in zakaj bi radi kupili ta proizvod. Vprašalnik smo seveda izpolnili in obljubljeno nam je bilo, da nas bodo po e-pošti obvestili o izdelku in načinu nakupa. Na potrditveno e-pošto čakamo že dobrih 24 ur, kar je seveda tudi precej čudno. Prevara?

Rednoze dejansko še ni prišel na tržišče, vendar na spletni strani obljubljajo, da bo zadeva kmalu na razpolago. Ponudniki tega zdravila pa so na svojo spletno stran jasno napisali, da je izdelek absolutno prepovedano uporabljati z namenom, da bi prelisičili test alkoholiziranosti ... Zanimivo – čemu pa je potemtakem ta zadeva sploh namenjena?!


 

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479