Moskisvet.com
Našli so trupla 200 umorjenih vojakov - 2

Zanimivo

Našli so trupla 200 umorjenih vojakov

U.K.
06. 07. 2012 08.08
9

Danski arheologi so odkrili trupla vojakov iz železne dobe. In trupla so tako dobro ohranjena, da bodo lahko preučili tudi DNK.

Jezero, v katerem so odkrili trupla!
Jezero, v katerem so odkrili trupla! FOTO:

Trupla so našli v jezeru blizu vasi Alken na Danskem in za zdaj so arheologi potrdili, da so umrli nasilne smrti. Ubiti so bili pred približno 2.000 leti, a za zdaj še ne vemo, kdo so bili. Nekateri umorjeni naj bi bili mlajši od 13 let. Domneva se, da so bili vojni ujetniki, ki so jih žrtvovali bogovom. Arheologi pričakujejo, da bodo našli še več trupel, prav tako dobro ohranjenih.
"Verjetno smo odkrili le majhen del trupel," je dejal vodja arheološke ekipe dr. Holst. "Gre za veliko skrivnost in upam, da jo bomo kmalu rešili."

Dr. Holst pričakuje, da bodo z DNK-analizami ugotovili, ali gre za lokalno prebivalstvo ali morebitne tujce. V tistem času so Rimljani sicer osvajali severno Evropo, a tako visoko na severu ne bi smeli biti.

"Verjamemo, da gre za premagane vojake, ki so jih nato usmrtili in vrgli v jezero," je še dodal Holst.

Našli so trupla 200 umorjenih vojakov - 3
Našli so trupla 200 umorjenih vojakov - 3 FOTO:

Odkritje bo morda dalo nekaj novih vpogledov v življenje ljudi zunaj rimskega imperija ter vpogled v njihovo vojaško organizacijo.

Podobne najdbe so našli tudi na keltskih najdiščih v Franciji. DNK so odkrili v nekaterih zobeh, pri čemer se ne bi smela razlikovati od DNK današnjih Skandinavcev, razen če gre za tujo vojsko.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376