Moskisvet.com
Apokalipsa

Zanimivo

Napovedan konec sveta!

A.M.
11. 04. 2013 16.12
28

Priznani teoretični fizik Stephen Hawking svari človeštvo. Konec našega planeta je blizu in skrajni čas je, da se ustrezno pripravimo.

Apokalipsa
Apokalipsa FOTO:
Naš planet je preveč občutljiv, da bi še dolgo prenašal objestno obnašanje naše agresivne rase in ljudje smo praktično na pragu izumrtja. Edino, kar nas lahko reši, je da ’pobegnemo’ v vesolje.

Hawking je k iskanju in selitvi na nove planete pozval že leta 2006, saj naj bi bilo od tega odvisno preživetje človeške rase. ’’Naše edino upanje za preživetje se ne skriva v vztrajanju na Zemlji, ampak selitvi v vesolje. Če ne bomo pobegnili s tega planeta, ne bomo preživeli naslednjih 1000 let. V vesolje se moramo podati v imenu človeštva,’’ je obrazložil svoje prepričanje.

Stephen Hawking
Stephen Hawking FOTO:

Svoje poglede na konec sveta, kot ga poznamo, je Hawking razkril med svojim govorom na medicinskem inštitutu za regenerativno medicino v Los Angelesu, kjer si je ogledal napredke v zdravljenju celičnih struktur. Sam že 50 let boleha za sindromom Louja Gehriga, ki ga je prikoval na invalidski voziček, govori pa lahko le s pomočjo posebnega sintetizatorja glasu.

Znanstvenik je ’zaslovel’ s svojimi teorijami črnih lukenj in teoriji obnašanja delcev v okolici ogromnih gravitacijskih objektov, znan pa je tudi kot navdušenec nad vesoljskimi potovanji. Leta 2007 se je udeležil posebnega poleta z letalom, ki s serijo načrtnih strmoglavljenj simulira učinek breztežnosti. ’’Neverjetno! To bi lahko počel v nedogled – vesolje, prihajam!’’ je bil navdušen Stephen, ki je že 50 let hrom.
apokalipsa
apokalipsa FOTO:


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400