Moskisvet.com
Črne vdove

Zanimivo

Najbolj srhljive zgodbe črnih vdov

Moškisvet.com
29. 01. 2016 10.17
1

Zgodbe tako imenovanih črnih vdov osupnejo in zgrozijo. Skupno vsem je, da so njihovi soprogi umirali v sumljivih okoliščinah, zaradi skrivnostnih bolezni. Njihov morilski pohod se nadaljuje, vse dokler nekdo ne ugotovi, da se dogaja nekaj sumljivega.

Krutost Belle Gunness ni imela meja, umorila je tudi svoje otroke.
Krutost Belle Gunness ni imela meja, umorila je tudi svoje otroke. FOTO:

Ni naključje, da se določeni skupini ženskih morilk reče 'črne vdove'. Ime so dobile po strupeni samici pajka, ki svojega samca usmrtijo takoj po tem, ko ta izpolni svojo reprodukcijsko vlogo. Se ga torej znebijo, ko ga ne potrebujejo več. V večini primerov črne vdove morijo zaradi koristoljubja, saj se želijo dokopati do življenjskih in premoženjskih zavarovanj, dediščine, ki je napisana nanje v oporokah, in do drugega premoženja. V tej želji po denarju ni pred njimi varen nihče, niti njihovi lastni otroci.

Belle Gunness

Brynhild Paulsdatter Storseth se je rodila na Norveškem in se v ZDA preselila leta 1881. Pozneje so jo poznali kot Belle Gunness. Leta 1884 se je poročila z Madsom Albertom Sorensnom in imela sta štiri otroke, a sta dva že zgodaj umrla. Oba sta bila življenjsko zavarovana. Pozneje sta zgorela še dom in podjetje zakoncev Sorensen, zaradi česar sta dobila odškodnino. Mads je umrl 30. julija 1900, ravno na dan, ko sta potekli dve od njegovih življenjskih zavarovanj. Čez dve leti se je Bell poročila s Petrom Gunnessom, ki je že imel dve hčeri. Ena od njiju je kmalu umrla. Gunness je umrl še istega leta pozimi, ko je nanj padel težak stroj. Njegova starejša hči je odšla k svoji teti. O Gunnessovi smrti je tekla preiskava, a Belle niso osumili, morda zato, ker je bila noseča. Kmalu zatem je brez sledu izginila njena posvojenka Jennie Olsen, ki so jo zaslišali, potem ko je izrazila svoje sume glede Gunnessove smrti.

Ali je bilo truplo na pogorišču res Bellino, niso nikoli ugotovili.
Ali je bilo truplo na pogorišču res Bellino, niso nikoli ugotovili. FOTO:
Belle je začela spoznavati moške preko nekega društva za osamljena srca. Snubce je vabila, naj jo obiščejo in ji prinesejo denar. Med nesrečniki, ki so res prišli na obisk in 'ubogi' vdovi prinesli denar za odplačilo hipoteke ter nato izginili neznano kam, so bili John Moe, Ole B. Bundsburg in Andrew Helgelien. Zbala se je, da jo bo njen pomočnik Ray Lamphere izdal, zato ga je odpustila in ga prijavila, češ da ji je grozil.
Leta 1908 je njen dom pogorel do tal. Pod klavirjem so našli štiri trupla, tri so pripadala njenim otrokom, eno pa je bilo brez glave. Bilo je žensko truplo, toda po merilih ni ustrezalo Bellinemu telesu. Ker pa so na kraju našli ostanke njene zobne proteze, jo je mrliški oglednik razglasil za mrtvo. Med čiščenjem pogorišča so pod hišo naleteli na sumljive vdolbine. Izkopali so truplo Jennie Olsen, trupla šestih snubcev in še dveh otrok. Zaskrbljeni svojci so policiji prijavili nove morebitne žrtve. Bellin pomočnik Ray Lamphere je bil obsojen zaradi požiga in je v zaporu umrl. Še pred tem pa je policiji zaupal, kako je Gunnessova pobijala svoje žrtve. Zastrupila jih je s strihninom ali pa jih pokončala z velikim mesarskim nožem. Nato je njihova trupla razkosala, Lamphere pa jih je zakopal.
Kaj se je zgodilo z Belle, še danes ni znano. Pred požarom je namreč z banke dvignila ves svoj denar, identiteta obglavljenega trupla tudi ni bila nikoli določena.
Marie Becker se je svojih soprogov hitro naveličala.
Marie Becker se je svojih soprogov hitro naveličala. FOTO:

Marie Becker

Marie Alexandrine Becker je bila zdolgočasena belgijska gospodinja srednjih let. Njen mož Charles Becker, ki je bil po poklicu izdelovalec omar, jo je imel rad, a to zanjo ni bilo dovolj. Tako je spoznala Lamberta Beyerja, s katerim je imela ljubezensko razmerje. Nedolgo za tem je Charles umrl, Marie pa je ostalo njegovo življenjsko zavarovanje, s katerim je lahko odprla svoje podjetje. Z Beyerjem sta se poročila, a zakon ni bil več tako zanimiv kot skrivno razmerje. Le dva meseca po poroki je Beyer umrl. A živel je dovolj dolgo, da je v oporoki zapisal Marie kot svojo edino dedinjo. Po zaslugi bogate oporoke je Marie lahko živela na visoki nogi, se zabavala, popivala in družila z moškimi, vse dokler denar ni začel kopneti. Tako se je odločila, da bo skrbela za starostnike, ki so kmalu umrli, njej pa so zapustili svoje premoženje. Mogoče bi ji uspelo neopaženo nadaljevati s svojimi zločini, če ne bi prijateljici ponudila pomoči, da bi se znebila svojega dolgočasnega moža. Prijateljica se je obrnila na policijo, ta pa je preiskala dom Beckerjeve. Našli so trupla ljudi, za katere se je vedelo, da so se pred izginotjem družili z Marie. Obsodili so jo za umore desetih ljudi, čeprav so sumili, da jih je zagrešila še več. Beckerjeva je umrla v zaporu, dve leti po obsodbi na dosmrtno ječo.

Blanche Moore čaka na usmrtitev.
Blanche Moore čaka na usmrtitev. FOTO:

Blanche Moore

Blanche Taylor Moore se je leta 1952 poročila z Jamesom Taylorjem. Bila je stara 19 let, s poroko je pobegnila pred nasilnim očetom alkoholikom. Ta je umrl leta 1966 zaradi odpovedi srca, takrat je zanj skrbela Blanche. Obveljalo je, da je umrl zaradi težav s srcem, čeprav je vse kazalo na zastrupitev.
Leta 1970 je umrla Jamesova mama, uradno naravne smrti, kljub znakom zastrupitve z arzenom. Istega leta je zaradi nenavadne bolezni, katere simptomi so bili podobni simptomom gripe, umrl tudi James. Blanche je imela že več let zunajzakonsko razmerje s sodelavcem Raymondom Reidom, po smrti njenega moža zveze nista več skrivala. Reid je umrl leta 1986. Po njegovi smrti Blanche ni bilo več treba skrivati skrivnega razmerja z Dwightom Moorom. Poročila sta se leta 1989. Takoj po medenih tednih so Moora odpeljali v bolnišnico. Zdravniki so odkrili, da je bil zastrupljen z arzenom. Preživel je, a je nosil posledice zastrupitve do konca življenja. Po tem odkritju so odkopali trupla Blanchinega očeta, njenega prvega moža in njegove mame ter Reida. Pri vseh so našli visoke koncentracije arzena. Blance Moore so leta 1990 aretirali in ji sodili zaradi umora Raymonda Reida. Obsojena je bila na usmrtitev. Še danes zanika svojo krivdo. Po njeni zgodbi je bil posnet televizijski film.

Žrtve judias Buenoano so podlegale skrivnostnim boleznim.
Žrtve judias Buenoano so podlegale skrivnostnim boleznim. FOTO:

Judias Buenoano

Judias Buenoano je bila kot otrok zlorabljena. Leta 1962 se je poročila z uslužbencem ameriških vojaških sil Jamesom Goodyearom. Preselila sta se na Florido, kjer sta se jima rodila dva otroka. Goodyear je sodeloval v vietnamski vojni, a je umrl zaradi skrivnostne bolezni le tri mesece po tem, ko se je vrnil domov leta 1971. Judias je tako dobila izplačano življenjsko zavarovanje iz treh zavarovalnih polic. Nekaj mesecev pozneje je dobila izplačano še eno zavarovalnino, potem ko je njen dom pogorel do tal (nekaj let pozneje je pogorela še ena zavarovana hiša). Leta 1973 je imela novega ljubimca, Bobbyja Joeja Morrisa. S svojimi otroki se je leta 1977 preselila k njemu v Colorado, a Morris je zaradi čudne bolezni umrl leto pozneje. Tudi tokrat je pospravila veliko denarja, ki je izhajal iz njegovega življenjskega zavarovanja. Leta 1979, ko se je že vrnila na Florido, je Judias obiskal njen odrasli sin Michael. Zaradi zastrupitve s težkimi kovinami je bil invalid do konca življenja. Leta 1980 se je utopil med izletom s kanujem s svojo mamo. Tudi tokrat je Buenoanova pobrala debelo zavarovalnino.
Imela je razmerje z Johnom Gentryjem, ki ga je življenjsko zavarovala. Kmalu je moral v bolnišnico zaradi skrivnostnega slabega počutja, a je preživel. Toda leta 1983 je moral spet v bolnišnico, potem ko je eksplodiral njegov avto. Gentry je policiji povedal, da mu je Buenoanova dajala vitamine, preden je skrivnostno zbolel. Izkazalo se je, da so 'vitamini' vsebovali paraformaldehid in arzen. Poleg tega je Buenoanova svojim prijateljicam razlagala, da je Gentry v zadnjem stadiju bolezni, kar pa seveda ni držalo. Izkopali so trupla Jamesa Goodyeara, Bobbyja Joeja Morrisa in Michaela Buenoanoja ter odkrili visoke koncentracije arzena. Leta 1984 so Judias obsodili na dosmrtno ječo zaradi umora sina. Leta 1985 so jo obsodili na smrt zaradi umora Jamesa Goodyeara. Usmrtili so jo leta 1998 na Floridi.

Velma Barfield je morila z arzenom.
Velma Barfield je morila z arzenom. FOTO:

Velma Barfield

Margie Velma Bullard Barfield ni bilo doma, ko je v požaru umrl njen mož Thomas Burke. To se je zgodilo leta 1969. Nedolgo za tem je nov požar uničil še tisto, kar je ostalo od hiše v Severni Karolini. Leta 1970 se je poročila z Jenningsom Barfieldom, a je čez eno leto umrl. Margie se je preselila k staršem, a je njen oče kmalu umrl zaradi raka, njena mama pa leta 1974 po sumljivi bolezni. V prometni nesreči je umrl njen ljubimec. Leta 1975 se je preselila k starejšemu paru, Dollie in Montgomeryju Edwardsu, da bi ju negovala. Dve leti pozneje sta oba umrla. Skrbela je še za enega starostnika, Johna Henryja Leeja, ki je prav tako leta 1977 umrl.
Preselila se je k svojemu ljubimcu Stuartu Taylorju, ki je kmalu podlegel zaradi skrivnostne bolezni. Obdukcija je pokazala sledove arzena, v preiskavi je sodelovala Barfieldova sestra, kar je primogolo k njeni aretaciji. Izkopali so truplo njenega moža in našli sledove arzena. Barfieldova je priznala umor svoje mame, svojega ljubimca Taylorja in starejšega para, za katerega je skrbela, zanikala pa je, da bi umorila Burka in svojega moža. Leta 1978 so jo obsodili na smrt zaradi umora Stuarta Taylorja. Leta 1984 so jo kot prvo žensko v ZDA usmrtili s smrtonosno injekcijo.

Nannie Doss

Serijska morilka Nancy Hazle je bolj znana kot Nannie Doss, v tisku pa so jo označili kot 'hihitajoča se babica' zaradi njenega bizarnega načina obnašanja. Leta 1921, ko je bila stara 16 let, se je poročila s Charliem Braggsom. Imela sta štiri hčere. Srednji dve hčeri sta leta 1927 umrli v sumljivih okoliščinah, Dossovo je mož takrat zapustil. Spoznala je Roberta Franka Harrelsona, s katerim se je poročila.

Nannie Doss je bila petkrat vdova.
Nannie Doss je bila petkrat vdova. FOTO:

Leta 1945 je umrl, potem ko je pogoltnil podganji strup. Medtem sta tudi dva Nanniejena vnuka umrla v sumljivih okoliščinah. Tretjič se je poročila z Arlijem Lanningom leta 1947. Umrl je leta 1950 zaradi odpovedi srca, čeprav ni nikoli imel težav s srcem. Kmalu za tem je pogorel njun dom, hiša je bila v oporoki pisana na Lanningovo sestro, zavarovalnina pa je pripadala Dossovi. Kmalu sta umrli Lanningova mama in Ninniejena sestra. Četrti mož je bil Richard Morton, poročila sta se leta 1952. Med tem zakonom je umrl njen oče in njena mama se je preselila k njima. A ni dolgo trajalo, saj je Lousia Hazle, Nannijena mama, umrla le nekaj dni po svojem prihodu leta 1953. Richard Morton je umrl tri mesece pozneje. Nannie Doss si je takoj poiskala novega moža in se s Samom Dossom poročila še istega leta. Nekaj mesecev pozneje so ga pripeljali v bolnišnico zaradi neke skrivnostne slabosti. Ko so ga pozdravili, se je vrnil domov in še istega večera umrl. Njegovemu zdravniku so se okoliščine smrti zdele sumljive, zato je odredil obdukcijo, ki je pokazala visoke količine arzena. Nannie so aretirali in priznala je umore svojih štirih sporogov, tašče, svoje mame, sestre in vnuka. Izrekla se je za krivo smrti Sama Dossa in bila obsojena na dosmrtno ječo. Umrla je za zapahi leta 1965.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492