Moskisvet.com
Morska pošast iz Aljaske

Zanimivo

Na filmski trak ujeli vodno pošast

A.M.
15. 02. 2013 16.32
20

Tudi Aljaska ima svojo vodno pošast. Že stoletja jo videvajo ribiči in lovci, njene posmrtne ostanke večkrat najdejo v želodcih kitov ubijalcev, končno pa so jo ujeli tudi na filmski trak.

Po poročanju očividcev naj bi šlo za t. i. Kadborozaura. Pošast je ime dobila po kanadskem zalivu Cadboro. Desetmetrskega vodnega plazilca s konjsko glavo, velikimi črnimi očmi in, kot se za vodno pošast spodobi – grbami, ki med plavanjem štrlijo iz vode, videvajo že stoletja.

Ostanki skrivnostnega bitja, ki so jih leta 1937 našli v želodcu kita glavača.
Ostanki skrivnostnega bitja, ki so jih leta 1937 našli v želodcu kita glavača. FOTO: Wikipedia

Prve fizične dokaze za obstoj tega skrivnostnega bitja so našli v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1930 so v ledu našli osemmetrsko okostje, leta 1937 so ob pregledu vsebine želodca kita glavača našli delno prebavljene posmrtne ostanke nepoznanega bitja. Sledila je serija videnj in odkritij, ki so se skoraj vedno izkazala za iznakažena trupla morskih psov ali kitov. Leta 1968 je neki ribič trdil, da je ujel mladiča te pošasti, leta 1991 pa je polmetrskega mladiča ujel še en ribič, a ga je vrnil v morje.

Posnetek kadavra iz leta 1947
Posnetek kadavra iz leta 1947 FOTO: Wikipedia

Edine slikovne dokaze do zdaj so posneli leta 1937 in 1947. Obe črno-beli fotografiji prikazujeta kačasto bitje s konjsko glavo, edini posnetek pošasti pa je iz leta 2009, ko je skrivnostno vodno bitje posnela skupina ribičev. Tudi tokrat so bitje posneli z zastarelo kamero nizke ločljivosti. Posnetek prikazuje kačasto bitje, ki plava blizu vodne gladine, iz vode pa občasno pomoli glavo. Najdba je dodobra vznemirila lokalne prebivalce in jih pahnila v mrzlično iskanje skrivnostnega vodnega plazilca.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376