Moskisvet.com
moški pije pivo

Seks, štikli & urbani gozdarji

Moška pravila

Urška Podojstršek
14. 11. 2012 08.35
5

Slovenija je mala dežela, kjer smo praktično vsi spali z vsakim. Samo računajte, koliko bivših imate vi in koliko bivših imajo oni. Če je ženski orgazem edini trenutek, ko ženska stoka iz užitka, so spolne bolezni darila, ki jih z veseljem delimo z drugimi. Ja, to niti malo ni smešno. Je pa še kako res.

In slej ko prej se zgodi, da tvoja prijateljica spi s tvojim bivšim ali njegova bivša s tvojim šefom.

Tu smo ženske manj občutljive.

Ko se sprijaznimo, kar traja stokrat dlje, kot pri moških, nam je dejansko skoraj popolnoma vseeno, s katero se daje dol. Skoraj. Ena pika posesivnosti ostane za vedno in z veseljem spremljamo njune prepire, ko gre tudi njuno razmerje v maloro. Takrat mirno spimo, ker nismo me tiste, ki smo bile nemogoče, ampak je problem zagotovo v njem. On je baraba in z njim se ne da živeti. Ker ti si popolna. Ves čas nasmejana, nikoli ne brcaš računalnika po hodniku, mu nikoli ne groziš z lupilcem za krompir in skoraj nikoli ne preverjaš njegovega telefona.

O, ne. Ti si utelešena mati Milina Razumevanja, njegova lajdrica in izvir moške nevoščljivosti. Vsaj tistih, s katerim se v vseh teh letih iskanja nisi stiskala. Tisti, ki se jih ne spomniš, ne štejejo. To si moramo biti na jasnem!

Tale moška nevoščljivost in posesivnost imata doooolge lovke. Kdaj moški do ženske nima več nobene pravice? Takrat, ko ji je sam zmetal kufre po stopnicah, ali takrat, ko je sama spokala? Če so njegova čustva do nje še vedno živa, bi ga morala čakati na veke vekov? Da si še on opomore, najde svojo podivjano prijateljico noči, če ne že take, s katero ponosno paradira po mestu? Ta je težka.

Bivši moški si do nadaljnjega pridržujejo pravico, da ji povedo, v kateri obleki izgleda kot Janja Zupan. Z največjim veseljem pokomentirajo mehko rit, do katere še dolgo čutijo predkupno pravico, nasploh pa si mislijo, da so še vedno oni gospodarji njene postelje, pod katero najbolj pašejo njegovi štumfi.

Jok, brate. Ne bo šlo.

Je pa res, da med prijatelji baje obstaja neki mafijski dogovor. Da se prijateljeve bivše punce ne osvaja. Tudi če je bila vmes poročena, imela tri pamže.

moški pije pivo
moški pije pivo FOTO: Thinkstock

Kadar mu prijatelj spelje bivšo, se zgodi vojna. Takrat bliska in grmi! Ker se to pač ne dela. To je zabetoniran argument, ki ga ni treba opravičevati. Ali razlagati. Ker to je nepisano pravilo, ki velja že od pamtiveka.

V bistvu me zanima, kako je s tistimi puncami, v katere ni bil zaljubljen. Je do njih tudi tako posesiven ali one lahko šmirajo z nekom iz njegovega štaba?

Vrnimo se ne začetek. Slovenija je res mala. Če ima samo on pravico do nje, a to potem pomeni, da nikoli več ne bo mogla imeti drugega fanta? Najboljše, da si zabije vrata, spusti rolete, na glavo povezne črno ruto, se skrije pod deko in nikoli v življenju nikogar ne pogleda? Če količkaj poznam moške, bi najraje videli, da bi vse bivše skočile v luft na njegov osamljen klic sredi noči, prišle k njemu domov, ga pahljale, se mu dobrikale in se tudi med seboj imele strašno rade.

Tudi to je nemogoče. Bivše se ne maramo.

Bivša in sedanja pa sploh ne. Tiste, ki se delajo, da so strašne prijateljice, so preračunljive mrhe, ki hočejo imeti sovražnico pri roki. Da jo lahko mimogrede klofnejo, če preveč stegujejo svoje kremplje po bivšem.

Dragi moji, bo treba stisniti zobe.

Če ti je nekoč brala pesmi za zajtrk in s tabo tekala po travnikih naslade, to ne pomeni, da tega ne bo počela z nikomer več. Še hujše, njemu bo mogoče pesmi pisala in bosta tekala samo še po njenih hribčkih.

Jebiga.

Prej se boš sprijaznil, prej bo kak hribček postal tudi samo tvoj. In bo kak listek z opomnikom, da imaš danes zobarja, čakal tudi tebe.

Rusi in Kitajci si moška pravila lahko privoščijo, ti pač ne!

Njih je nekaj milijard, vas pa manj kot prebivalcev v srednje velikem indijskem mestu …

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414