Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Morilska riba – napade najobčutljivejši del moškega telesa

U.K.
12. 01. 2012 19.52
22

Riba pacu je nočna mora za vsakega moškega. Sposobna je namreč ubiti človeka, in to na najbolj okruten način.

Ribe, če odštejemo morske pse (pa še ti v glavnem človeku niso nevarni), v večini primerov niso nevarne za ljudi. Sicer obstajajo primeri, ko so večje ribe utopile ljudi, vendar gre za zelo redke primere. V Amazonki pa, poleg piraj, ki zelo redko napadejo ljudi, živi še ena vrsta rib, ki je izjemno strašljiva.

Domačini ribo imenujejo pacu. Gre za mesojedo ribo, ki ima zobe zelo podobne človeškim. Ribe pacu lahko tehtajo nekje do 30 kilogramov in zrastejo preko 70 centimetrov, s svojimi zobmi pa lahko povzročijo grozljive poškodbe. Pacu sicer v glavnem niso mesojede, saj se prehranjujejo z orehi in semeni, ki padejo v vodo. Z mesom se prehranjujejo le, če zmanjka druge hrane.

Pred kratkim je ribo uspel ujeti Jeremy Wade, znani lovec na rečne pošasti. Ribo naredi posebej grozljivo dejstvo, da napadejo plavalce, njihova tarča pa so predvsem genitalije. In nekaj ljudi je zaradi izgube krvi umrlo. Znan je celo primer, ko je riba pacu skočila iz akvarija in svojemu lastniku odgriznila nos.Večina napadov se je sicer zgodila na Papui Novi Gvineji, kamor so ribo pripeljali leta 1994 in je odgovorna za drastično upadanje drugih vrst rib in celo krokodilov.
Oglejte si še podobno orjaško ljudožerko iz Afrike!

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470