Moskisvet.com
Meteor v Latviji

Zanimivo

Še ni konec!

N.J.
22. 02. 2013 15.01
2

Potem, ko je nedavno v okolici jezera Čebarkul v ruski regiji Čeljabinsk 'razneslo' meteorit, kar je povzročilo pravo paniko med prebivalstvom, o novem padcu meteorita poročajo iz Latvije. Ta naj bi nebo razsvetlil okoli polnoči, v noči iz četrtka na petek, piše italijanski portal Leggo.it.

Meteorit
Meteorit FOTO: Reuters

Iz Latvije poročajo o padcu novega meteorita, in sicer naj bi se fenomen zgodil v noči na petek, okoli polnoči.

Takrat naj bi se na nebu pojavila izjemno svetla modra sled, ki jo je spremljal glasen zvok, na obzorju pa naj bi tisti, ki so bili priča dogodku, videli nekakšen požar, ki je izbruhnil, ko je meteorit zadel ob tla.

"Na podlagi informacij, ki jih imamo, predvidevamo, da je meteorit padel na tla nekje v Riškem zalivu. Imamo več prič, ki so jabvile isto stvar, vendar pa je sedaj težko govoriti o velikost delca. Zaenkrat zbiramo informacije, vendar bi lahko na podlagi informacij sklepali, da gre za izjemno svetel in morda tudi velik meteorit," je za ruski časopis izjavil Andris Bieznis iz centra za proučevanje meteoritov.

Fenomen pa naj bi opazili poleg v Latviji opazili tudi na sosednjem Finskem.

 

 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369