Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Japoncem uspelo klonirati mamuta?

U.K.
08. 12. 2011 09.09
24

Znanstveniki se že kar nekaj časa trudijo, da bi obudili kosmate orjake in kot kaže bo Japoncem to kmalu uspelo.

Znanstveniki japonskega inštituta Kinki so namreč s pomočjo muzeja Sakha Republic našli zelo dobro ohranjen kostni mozek mamuta, odkritega v Sibiriji. Znanstveniki bodo poskušali z ohranjeno mamutovo DNK zamenjati nukleus v slonjem jajčecu in tako ustvariti zarodek pravega mamuta.

Po tem naj bi zarodke vstavili v slonice, ki so mamutom genetsko dovolj podobni, da bi poizkus lahko uspel. Podobne postopke uporabljajo tudi pri kloniranju današnjih živali.

Mnogi znanstveniki po svetu nasprotujejo tovrstnim raziskavam. »Mamuti so izumrli, takšna je pač naravna selekcija,« je v svojem blogu zapisal eden od znanstvenikov, ki nasprotuje poizkusu. Japonski znanstveniki pa zagovarjajo vrnitev kosmatih velikanov, saj so za njihovo izumrtje najverjetneje odgovorni naši predniki. Pravzaprav se že pojavljajo zahteve za vrnitev tudi drugih živalskih vrst, katerih izumrtje je povzročil človek. Nenazadnje tudi ptice dodo in tasmanskega tigra.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414