Moskisvet.com
vdor2 - 3

Zanimivo

Zaradi pomoči otrokom ji grozi 42 let zapora!

S.R.
25. 07. 2012 11.23
7

Dandanes bi nekateri starši očitno storili zares vse, da bi svojim otrokom zagotovili bleščečo prihodnost, pa če si slednji to zaslužijo ali ne. A mati iz Pensilvanije je šla v želji pomoči svojim otrokom malce predaleč, za to pa si je prislužila tudi šest kazenskih ovadb, zaradi katerih se lahko znajde celo v zaporu.

Zavzeta mati je vdrla v sistem in otrokom spremenila ocene.
Zavzeta mati je vdrla v sistem in otrokom spremenila ocene. FOTO: iStockphoto
Catherine Venusto iz mesta New Tripoli v Pensilvaniji v ZDA je namreč obtožena trikratne nezakonite uporabe računalnika in trikratnega vdora v sistem in spremembe podatkov. Catherine je namreč vdrla v šolski sistem šole njenih otrok in ročno spremenila njihove ocene. Vse skupaj je bilo zanjo sicer kar precej lahko, saj je bila med letoma 2008 in 2011 zaposlena v šoli, ki jo sedaj obiskujejo njeni otroci. Zavzeta mati je hčerino oceno spremenila iz 'F' (kar pomeni, da predmeta ni opravila) v 'M', kar pomeni 'medical', torej da je hči imela zdravstvene razloge za odsotnost, kar je sicer malce zavajajoče, a s strani matere kar precej bistro, saj bi nezadostna ocena (F) lahko hčerki škodovala v prihodnosti, medtem ko ji izostanka iz zdravstvenih razlogov pač ne bi mogel nihče očitati.
A če bi to dejanje še nekako lahko razumeli, pa je precej težje dojeti njeno naslednjo spremembo. Poleg popravka pri hčerki je namreč posredovala tudi pri sinu, ki mu je odstotke na enem izmed testov spremenila, in to iz 98 na 99 odstotkov. Portal ABC News poroča, da ima 45-letnica v šoli, kjer je nekoč delala, dva otroka. Hčerino oceno je sicer spremenila junija 2010, ko je še delala tam, za precej nepotrebno spremembo sinove ocene pa je v sistem ponovno vdrla še februarja leta 2012, skoraj leto po tem, ko je prenehala z delom tajnice na omenjeni šoli. A to nikakor ni vse, saj se je Catherine dokopala do kar nekaj uporabniških imen in gesel osebja na šoli ter odpirala in prebirala elektronsko pošto, do sistema pa naj bi nezakonito dostopala več kot 110-krat.
vdor2 - 3
vdor2 - 3 FOTO: iStockphoto

Čeprav vse skupaj ne zveni tako hudo, pa sodišča v Ameriki takšne vdore v zasebnost jemljejo smrtno resno. Tako so za Catherine že določili varščino 30.000 dolarjev, ki pa ji je ne bo treba plačati, če se bo 26. julija pojavila na sodišču. Sicer pa ji grozi kar 42 let zaporne kazni oziroma 90.000 dolarjev globe, po sedem let oziroma 15.000 dolarjev za vsakega izmed šestih prekrškov.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376