Moskisvet.com
Moške brade in psi

Zanimivo

Lastniki psov srečnejši od lastnikov mačk

A.P.
22. 04. 2019 08.45
1

Nobena skrivnost ni, da hišni ljubljenčki zelo dobro vplivajo na zdravje svojih lastnikov. So dobri za družbo in ohranjanje oziroma nabiranje kondicije. Sploh to velja za pse, ki jih je treba redno voditi na sprehod, medtem ko je lastnikom mačk to prihranjeno.

Tokratnja debata se ne bo vrtela okoli tega, ali je bolje imeti doma psa ali mačko, pač pa kako njihovo lastništvo vpliva na srečo lastnika. Kot je pokazala nedavna raziskava, so lastniki psov kljub dejstvu, da je s psi precej več dela kot mački, srečnejši.

Če imate brado, imate na sebi več bakterij kot pes
Preberi še
Če imate brado, imate na sebi več bakterij kot pes

To je pokazala raziskava General Social Survey neodvisne organizacije NORC, kjer beremo, da je kar 36 odstotkov lastnikov psov zelo srečnih, medtem ko je ta odstotek pri lastnikih mačk zgolj 18-odstoten. Med ljudmi, ki imajo doma tako psa kot mačko, pa se je za zelo srečne razglasilo 28 odstotkov sodelujočih.

Pes takoj pokazal, da noče biti vegetarijanec
Preberi še
Pes takoj pokazal, da noče biti vegetarijanec

Raziskava je med drugim prišla do ugotovitve, da lastniki psov svojega ljubljenčka pogosteje štejejo za družinskega člana, da je večja verjetnost, da so poročeni, lastniki nepremičnine, da se več gibajo in so bolj družabni. A ne glede na to, lastništvo kateregakoli hišnega ljubljenčka pozitivno vpliva na naše zdravje, pa najsi imate doma psa, mačko, papagaja ali zlato ribico.

Hišni ljubljenčki so najboljši terapevti.
Hišni ljubljenčki so najboljši terapevti. FOTO: Shutterstock
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376