Moskisvet.com
Vohunjenje - 2

Zanimivo

Kitajci vohunijo za nami preko telefonov

U.K.
31. 12. 2012 02.24
4

Slabe socialne razmere so bile zmeraj dobra podlaga za nastanek raznih teorij zarote. A nenehni nadzor je nekaj česar bi se morali bati.

Score M cell
Score M cell FOTO: iStockphoto

Ni ravno skrivnost, da se zahodni svet boji Kitajske, ki postaja gospodarska in vojaška velesila in ne skriva ravno želje po širjenju ozemlja – vsaj na Tajvan. In Tajvan se aktivno pripravlja na spopad s Kitajsko in upa, da se bodo v primeru napada, v spor vključile tudi ZDA, kar se bo verjetno tudi zgodilo.

In prav zaradi tega naj bi Kitajska podpirala podjetja kot so Huawei in ZTE (IT podjetja). Preko njih naj bi namreč imela Kitajska odprta vrata do 80 odstotkov svetovnih telekomunikacijskih podjetij. ZTE-jev Score M cell telefon se je že izkazal kot potencialno dobra vohunska naprava, saj naj bi bilo dokaj preprosto dobiti nadzor nad telefonom, ne da bi to uporabnik vedel. Isto velja za ponudbe podjetja Huawei.

Čeprav je zelo mala verjetnost, da bi kitajska vlada vohunila za povprečnim Slovencem, pa je vseeno na mestu vprašanje, ali lahko kdo drug? Nekdo, ki ima kaj od tega?

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376