Moskisvet.com
Eva Ras v filmu

Zanimivo

Ker je zavrnila maršala Tita ...

Ma.K.
30. 12. 2016 08.00
212

Priznana srbska igralka Eva Ras je pred nedavnim srbskim medijem razkrila, da je na začetku svoje kariere zavrnila tedanjega predsednika Jugoslavije Josipa Briza Tita, ki jo je povabil na počitnice v svojo rezidenco na Brionih. Posledice zavrnitve je kmalu občutila na lastni koži ...

Eva Ras v filmu
Eva Ras v filmu FOTO: You Tube
Srbska igralska legenda Eva Ras je pred kratkim izdala knjigo z naslovom Srbija, ljubavi moja (Srbija, ljubezen moja), ob tej priložnosti pa je za spletni časopis Alo razkrila, da je nekoč zavrnila tedanjega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita ter da je dolgo pričakovala, da bo zaradi tega hudo kaznovana.

Eva je bila mlada atraktivna igralka, zato ne čudi, da je oči nanjo vrgel tudi maršal Tito in jo povabil, da se mu pridruži na dopustovanju na Brionih, kjer naj bi bila njegova posebna gostja. »Med festivalom v Puli so me Titovi odposlanci v njegovem imenu povabili, da se mu pridružim na Brionih, a sem njegovo vabilo odklonila, ker sem imela predstavo.«

Ga je premamilo njeno golo telo?

»Prepričana sem, da je oči name vrgel potem, ko me je videl igrati v filmu 'Ljubavni slučaj', saj sem nekaj prizorov odigrala gola, kar je bilo za tedani čas prav senzacionalno. Verjamem, da se mu je moje telo zelo dopaldo, a se je malo uštel, ker jaz pač nisem padala na take fore. Celo režiser filma mi je dejal, da ne morem dati prednost predstavi, ko pa me k sebi kliče sam maršal. 'Igralka bi rada bila tudi po Titu,' se je glasil moj odgovor,« je dejala Eva.

»Po odigrani predstavi me nihče ni želel odpeljati do letališča. To je zagotovo uredil moj nesojeni gostitelj, ki je imel nos do tal, ker sem mu dala košarico. A nisem se dala. Vzela sem taksi, se odpeljala do letališča in tam srečala Angela Miladinova, slovitega režiserja. Vprašal me je, zakaj se sredi festivala vračam domov. Razložila sem mu, da so me povabili na Brione, a da ne bom šla tja. Ker ne ljubim Tita. In nisem šla. Tudi on mi je dejal, da se to zame ne bo dobro končalo. Ne vem, kaj so odposlanci sporočili Titu, a razočaranje je bilo verjetno izredno veliko,« je pripovedovala.

Bila je proti in ostaja proti

No, kljub zavrnitvi njene kariere ni bilo konec. V bistvu se razen nekaj zavrnitev na avdicijah, za katere je prepričana, da jih je uredil diktator, ni zgodilo popolnoma nič. »Moja nova knjiga govori proti mitom o Josipu Brozu Titu. Ne morem verjeti, da je mrtev že več kot 40 let in da ga številni danes še vedno kujejo v zvezde, čeprav je bil diktator. Danes vemo, da si diktature in dikatorji ne zaslužijo hvale. Vse kar počnem in o čem pišem, je torej proti njemu. Proti njemu sem bila že takrat, ko je bil še živ in do danes se to ni spremenilo,« je poudarila.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (212)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479