Moskisvet.com
Julie Delpy

Zanimivo

Kdo drug kot ona ...

M.Č.
04. 10. 2013 08.07
2

Avantgardna, seksi, prikupna in vročekrvna. Vse to je Francozinja, ki vedno počne natanko to, kar hoče. Spoznajte Parižanko Julie Delpy.

GALERIJA: Julie Delpy
30 let filma

Julie Delpy je ena tistih igralk, katere šarm in spolna privlačnost izstopata med poplavo starlet. Čeprav rumeni mediji o njej niso veliko pisali, je znana po vsem svetu. Kljub dejstvu, da je, kot pravi sama, Holywood ne mara. Parižanka je vedno sprejemala vloge, ki so ji bile pisane na kožo in nikoli tistih, s katerimi bi se zlahka uveljavila v svetu zabavništva. Tega načela se drži vse od svojega prvega nastopa v filmu leta 1978, ko se začenja njena filmografija.

43-letna Julie ni znana le po svojih igralskih sposobnostih. Izkazala se je še v pisanju scenarijev, režiranju, pisanju pesmi in v petju. Tako ali drugače je pomagala ustvariti že več kot 30 filmov in si prislužila številne nominacije za prestižne nagrade, med njimi tudi nominacijo za Oskarja za najboljši prirejeni scenarij, in sicer za film Pred mrakom (2004). S filmi, kot so Pred zoro, 2 dni v Parizu in Evropa, Evropa pa je navdušila ljubitelje 'art' filma po vsem svetu.

Feministka, ki nima težav z goloto

Julie, ki se je že večkrat opredelila za feministko, so nekateri očitali, da se je v filmu slekla, čeprav se njen moški soigralec ni. Pa vendar Francozinja nima težav s to kritiko, niti s svojim telesom. »Sem 40 letna ženska in tako je videti moje telo brez plastičnih operacij. Še obrvi si ne pulim,« je povedala med promocijo enega svojih filmov.

Igralka pravi, da je glede na dejstvo, da dela v Franciji, redko gola v filmih. Ko pa je to potrebno za ustvarjanje realističnega prizora, se sleče. »Ko vidim, da imajo med snemanjem seks prizorov v filmih ženske modrček se vprašam, kje ti ljudje živijo. Sama še nikoli nisem seksala z oblečenim modrčkom. No, mogoče enkrat,« pove brez dlake na jeziku.

Čeprav je feministka, ki ne sovraži moških in nima težav z goloto, ima o tem, kako ženske sprejemajo v filmski industriji, veliko povedati. »V Hollywoodu je ženska, ki je stara čez 40 let, kot živa zakopana. Smešno je, da sem sama stara dovolj, da bi lahko igrala mamo Christiana Balea, hkrati pa sem prestara, da bi bila dekle Clinta Eastwooda,« pravi.

Julie Delpy
Julie Delpy FOTO: Facebook

Vloge si ustvarja sama

Kljub dejstvu, da je bila povabljena na avdicijo za vlogo v enem od Bondovih filmov, se danes niti ne spomni več, za katerega je šlo. Ve pa, da je bila pred avdicijo skrajno nesrečna in da takih vlog noče. Lik, ki ji je več kot očitno pisan na kožo, je raje ustvarila sama. Pomagala je napisati scenarij, režirala in odigrala glavno vlogo v filmu 2 dni v New Yorku, kjer igra kaotično, a seksi Parižanko Marion, ki skupaj s svojim partnerjem Mingusom (igra ga Chris Rock), skuša preživeti obisk njene družine.

Družinski kaos, ki na preizkušnjo postavlja vse vrednote in odnose, si lahko ogledate tudi na VOYO.SI. Verjemite, po ogledu filma se nad družino partnerke ne boste nikoli več pritoževali.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414