Moskisvet.com
Moški in hišna opravila

Odnosi

Kdaj je moškim v življenju težje kot ženskam?

S.C.
26. 02. 2019 15.43
9

Na prvi pogled se zdi, da je moškim v življenju veliko lažje kot ženskam. Ne komplicirajo, ne preživijo več ur dnevno pred ogledalom, se ne obremenjujejo z malenkostmi, nimajo menstruacije in tudi nosečnosti jim ni treba prenašat kar 9 mesecev. Toda …

V povprečju moški zaslužije več kot ženske, čeprav se to z leti sicer spreminja.
V povprečju moški zaslužije več kot ženske, čeprav se to z leti sicer spreminja. FOTO: iStockphoto

Moškim je med odraščanjem težje

Zdi se skoraj nemogoče, a mnogi znanstveniki se strinjajo, da je fantom v otroških letih veliko težje kot dekletom, čeprav se morajo slednja med drugim spopadati s prvim mesečnim perilom. Toda fantje naj bi bili kot majhni dečki veliko bolj tekmovalni in sovražno nastrojeni do ostalih vrstnikov, še posebej, če se ti niso zmožni vklopiti v družbo. Nežni in mirni dečki, pa tudi tisti, ki so pri pouku pridni in poslušni, naj bi bili pogosto tudi tarča fizičnih obračunov s strani močnejših in samozavestnejših učencev. Za agresivno obnašanje strokovnjaki krivijo testosteron, kar naj bi potrdila tudi ena izmed raziskav, kjer je večina moških priznala, da so si kar nekajkrat v življenju zamišljali, kako nekoga pretepajo ali ga celo želijo ubiti.

Moški težko nadzorujejo nagon

Za razliko od žensk naj bi moški veliko težje nadzorovali svoje podzavestne nagone, bodisi seksualne, bodisi povezane s pretepanjem, alkoholom ali drogami. Pogosto naj ne bi veliko razmišljali, preden se odločijo za kakšen korak, ker je sam nagon močnejši. Tu se ženska zakompliciranost izkaže celo kot vrlina, saj naj bi predstavnice nežnejšega spola trikrat premislile in iskale razloge za in proti, preden se dejansko odločijo za določeno potezo.

Moški imajo nenadzorovano željo po seksu

V najstniških letih naj bi moške obsedla nenadzorovana želja po seksu, ki jih nekje v dvajsetih mine, ozirioma je še vedno prisotna v nekoliko omiljeni obliki, vrne pa se spet v petdesetih letih. V teh življenjskih obdobjih naj bi moški nenehno mislili na seks, po rezultatih nekaterih študij sodeč vsakih pet minut, medtem ko je v vmesnem obdobju ta nenadzorovana želja prisotna le pri okoli 25 odstotkih moške populacije. Slavni biolog Alfred Kinsey je dolga leta preučeval seksualno obnašanje ter ugotovil, da ravno v teh dveh izpostavljenih življenjskih obdobjih moški najpogosteje mastrubirajo, 50 odstotkov teh pa nima nobenih zadržkov in so pripravljeni med rjuhe skočiti s katero koli predstavnico ženskega spola.

Nenadzorovana želja po seksu je pri moških najbolj intenzivna v najstniških letih, pojavi pa se tudi nekje v petdesetih.
Nenadzorovana želja po seksu je pri moških najbolj intenzivna v najstniških letih, pojavi pa se tudi nekje v petdesetih. FOTO: iStockphoto

Ženske ne razumejo moške obsedenosti s seksom

Čeprav se zagotovo vsi strinjamo, da v realnosti ni ravno tako, je podobna raziskava pri ženskah razkrila, da skoraj nobena ne bi spala z neznancem. Za piko na i pa jih je večina še poudarila, da nikakor ne razumejo moških, ki jim je vseeno s kom seksajo, samo da potešijo svojo željo. Zanimivo je, da se ne glede na rezultate raziskave ženske pogosto 'vdajo' že prvo noč, res pa je, da se morajo moški zato tudi bolj potruditi in jim natrositi še kup komplimentov in nerealnih obljub. Strokovnjaki se strinjajo, da ženske raje prikrijejo svoje seksualne fantazije in kljub močni želji nočejo kar takoj v posteljo, ker se bojijo slabega vtisa. Kdo bi razumel?

Nobena skrivnost ni, da ženske v povprečju živijo od štiri do pet let dlje od moških.
Nobena skrivnost ni, da ženske v povprečju živijo od štiri do pet let dlje od moških. FOTO: iStock

Moški veliko več zapravljajo

V povprečju moški zaslužije več kot ženske, čeprav se to z leti sicer spreminja. Tudi če njihova plača ni ravno brilijantna, pa radi pokažejo pred prijatelji in tudi pred ženskami, da 'imajo'. Ravno zaradi tega se veliko večkrat kot ženske odločajo za tvegane naložbe, veliko več denarja so pripravljeni zapraviti za dober avto in tehnološke novitete, saj so prepričani, da na ta način pustijo vtis nenakšne moči. S tem morda ni nič narobe, če jim zaradi tega ne zmanjka za plenice ali osnovne življenjske potrebe. Res pa je, da je v današnji generaciji kljub sodobni miselnosti še vedno vkoreninjeno zastarelo prepričanje, da je moški tisti, ki v zvezi plačuje več oziroma pogosteje skrbi za finančne izdatke kot ženska. Konec koncev pa so statistično moški tudi pogosteje obravnavani v kriminalnih prekrških kot so kraje, ropi, podkupovanja in podobno, torej jim denar res dviguje samozavest v družbi.

Moški umirajo mlajši

Nobena skrivnost ni, da ženske v povprečju živijo od štiri do pet let dlje od moških. To dejstvo je potrdijo že veliko znanstvenih in poljudnih razlag, kar pa še ne pomeni, da živijo tudi manj kvalitetno. Zaradi tega jim zagotovo ni težje!

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414