Moskisvet.com
Zabava, alkohol in varnost - 2

Zanimivo

Kako organizirati nepozabno fantovščino?

N.J.
21. 05. 2018 09.48
0

Pomlad je čas porok in ... fantovščin. Nekateri se sicer raje odločijo za skupni piknik ali skupno zabavo, še vedno pa si kar precejšen delež moških še vedno pred skokom v zakonski stan privošči nepozabno fantovščino. Če vas je doletela čast, da jo lahko organizirate kateremu izmed prijateljev, je pred vami nekaj napotkov, da bo vse skupaj bolj gladko steklo.

prijatelji v baru
prijatelji v baru FOTO: Thinkstock

Saj ste vedeli, da se bo nekoč zgodilo. Vaš prijatelj, tisti, ki vam je stal ob strani ob najtežjih trenutkih in vas podpiral, da ste priplazili do doma z najbolj nore zabave, se bo poročil. Če sami še niste vezani ali poročeni, če se vam morda celo zdi, da boste zdaj ostali popolnoma osamljeni,  vedite, da se s poroko vajino prijateljstvo ne končuje.

Najprej na kratko o tem, katere so naloge ženinove priče:
- informirati svate o poteku, željah bodočih mladoporočencev;
- organiziranje fantovščine;
- pomoč pri izbiri obleke;
- šranga;
- prevoz para;
- stojte paru b strani in pomagajte, če potrebujejo pomoč;
- poročni govor.

O ostalem enkrat drugič, tokrat se osredotočimo na organizacijo fantovščine.

Kakšen je namen?

Preden si v mislih narišete nekaj podobnega filmu 'Hangover' (Prekrokana noč), kjer se skupina moških za nekaj dni izgubi v alkoholu in zabavi, vedite, da je namen fantovščine ta, da se še enkrat, preden se moški poda v zakonski stan, na kupu zberejo njegovi prijatelji, bratje, bratranci ...se skupaj pozabavajo, si privoščijo kakšno šalo na račun ženina. To je tudi priložnost, da se svatje med seboj spoznajo in tako ne bo na poroki treba zapravljati časa s predstavljanjem drug drugemu, temveč se lahko zabava kar takoj prične. Pri organizaciji fantovščine imejte v mislih, da je vaša naloga organizirati takšno zabavo, ki bo ženina osrečila, ne pa ogrozila njegovega razmerja z bodočo soprogo.

Koga povabiti?

Pomislite, koga vse bi si ženin želel videti. Je to res vsakdo, ki ga pozna? Morda bi raje imel ob sebi le ožje prijatelje? Ob tem, ko delite vabila, pomislite tudi na to, kakšnega temperamenta so ljudje, ki jih vabite. So umirjeni? Iščejo vedno prepire in težave? So takšni, ki so pripravljeni se zabavati ali takšni, ki bodo, kot temu rečemo, 'zamorili sceno'? Najbolje boste ta del naloge opravili, če boste ženina iskreno vprašali, koga vse si želi na fantovščini in koga si res ne želi. Ko boste spisali seznam ljudi, ki jih boste povabili, razmislite o načinu, kako povabiti: lahko pošljete sporočila preko telefona, preko elektronske pošte, morda ustanovite kar skupino na Facebooku ...

fantovščina
fantovščina FOTO: Profimedia
Kam boste šli?

Ko se odločate, kje se bo odvijala zabava, ne bodite egoistični. Organizirajte jo v lokalu, ki je pri srcu ženinu, nekje, kjer bo dovolj alkohola in  lepih žensk (če bere kakšna dama - moški imamo oči z namenom!), a vseeno ne boste počeli stvari, ki bi jih naslednji dan obžalovali. Razmislite o tem, koliko denarja ste pripravljeni zapraviti, če boste kam odpotovali, dogovorite se, koliko je kdo pripravljen odšteti za prenočišče. Bi spali v hotelu? Morda bi raje najeli kočo nekje v planinah in imeli odbito zabavo kar sami, obujali spomine in se zabavali do jutra? Kdo bo vozil? Boste raje najeli minibus ali naročili več taksijev?

Kaj boste počeli?

Vabila ste poslali, izbrali ste lokacijo. Kaj pa zdaj? Zberite se z vsemi povabljenimi in se dogovorite, kaj si kdo želi početi. Bi šli v nočni klub? V običajen lokal, restavracijo? Morda v striptiz baru? Če imate v mislih kaj bolj perverznega, se obvezno posvetujte z njegovo drago. Ne želite si, da bi taka stvar uničila poroko! Pojdite nekam, kjer veste, da se bo imel ženin lepo.

Hrana in pijača

Osnovno pravilo, ki ga upoštevajte, je, da ženin na svoji fantovščini ničesar ne plačuje. Skupaj s preostalimi fanti se dogovorite, kako boste razdelili stroške, ženina pa izključite iz tega opravila. Določanje budžeta naj bo eden prvih korakov, ne zadnjih. Zadevo lahko olajšate tudi tako, da vsak izroči dogovorjeni znesek vam, vi pa nato razpolagate s tem kupčkom. Precej nelagodna utegne biti situacija, ko se na mizi znajde račun, potem pa vsak izmed vas na mizo vrže kakšen bankovec ali kovanec.

Naj se vtisne v spomin

Četudi vam vsi zbrani morda niso simpatični, se potrudite, da boste na dan, ko se bo odvijala fantovščina, čim bolj prijazni do vseh. Poskrbite, da ne boste stresali slabe volje, hkrati pa poskrbite, da boste ženinu pomagali ostati 'v enem kosu'. Še vedno se lahko zabava, tudi če ne ogrozi svojega bodočega zakona.

Zabava - 1
Zabava - 1 FOTO: Thinkstockphotos

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497