Moskisvet.com
je res popolna - 2

Zanimivo

Je ta 18-letnica res popolna?

S.R.
25. 04. 2012 17.02
32

18-letno Britanko Florence Colgate so pred kratkim razglasili za 'najlepši obraz v Britaniji'. A ne gre le za odločitev nekaj posameznikov, temveč so to trditev s svojimi raziskavami podprli tudi znanstveniki.

je res popolna - 3
je res popolna - 3 FOTO: YouTube

Zmagovalka britanskega lepotnega tekmovanja, ki ga sponzorira podjetje Lorraine Cosmetics, Florence Colgate je namreč matematično gledano popolna. Njen obraz je statistično gledano popolnoma simetričen, prav takšno pa je tudi razmerje med njenimi usti, očmi, brado in čelom. Znanstveniki namreč pravijo, da mora pri popolnoma sorazmernem obrazu razdalja med očmi predstavljati 46 odstotkov celotne dolžine obraza. Florencin odstotek je 44. Carmen Lefèvre, ki pripravlja doktorat na Univerzi St. Andrews, je dobro preučila tudi druge faktorje, ki pripomorejo k lepoti mlade Britanke. Med drugim Carmen pravi, da so za to zaslužne njene velike oči, visoke ličnice in polne ustnice. Vse našteto namreč spada med klasične znake lepote.
Da je tekmovanje za najlepši obraz še bolj pošteno, morajo  tekmovalke pred žirijo popolnoma brez ličil, prav tako pa prijava ni dovoljena dekletom, ki so svoj videz izboljšale z lepotnimi operacijami. Florence je na tekmovanju hitro prišla v finale, potem pa so jo med tremi finalistkami izbrali gledalci. Kot zmagovalka se bo mlada Florence pojavila na plakatih po vsej Veliki Britaniji.
'Angleška roža', kot Florence tudi radi imenujejo, sicer obiskuje zadnji letnik srednje šole v mestu Deal, v prihodnosti pa se namerava posvetiti študiju poslovnega menedžmenta. Zaenkrat si dodaten zaslužek med vikendi služi v lokalni restavraciji s hitro prehrano, a hkrati pravi, da se manekenske kariere nikakor ne bi branila. Kaj pa o Florence menite vi? Je res popolna?

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400