Moskisvet.com
Fallon Fox

Zanimivo

Je res preveč nevarna?

S.C.
05. 07. 2013 16.05
0

Ne zgodi se pogosto, da borec oziroma v tem primeru borka, za katero pred tem ni slišal še nihče, čez noč postane glavna tema v MMA svetu. A Fallon Fox je uspelo točno to, vsi govorijo samo še o njej. Le zakaj?

Seksi športnica, ste pomislili ob pogledu na njeno izklesano telo, kajne? Na prvi pogled se Fallon Fox sicer ne razlikuje od ostalih bork, a se kljub temu spopada s kopico težav glede tekmovanja v ženskih MMA kategorijah. Rodila se je namreč kot moški in kasneje spremenila spol, ker se ni dobro počutila v svojem telesu.

A ne glede na svojo življenjsko zgodbo je prepričana, da je ne bi smeli obravnavati čisto nič drugače kot ostala dekleta. "Želim, da svet ve, da si zaslužim boriti se v ženskih MMA kategorijah. Jaz sem namreč ženska in trdo sem trenirala, žrtvovala veze ter vložila veliko denarja, da bi dosegla svoj cilj in postala dobra borka," pove Foxova v svoj zagovor in dodaja, da se ji ne zdi, da bi imela kakršno koli prednost pred ostalimi, ker je bila pač nekoč moški. Ne glede na vse pa mnogim prav to predstavlja trn v peti in so mnenja, da bi ji morali preprečiti tekmovati v ženski konkurenci. Tudi malo katera znana organizacija ji je pripravljena ponuditi priložnost boriti se z ženskami, najbolj proti pa je eden od najbolj znanih MMA borcev Cain Velasquez.

No, pred kratkim pa je eden izmed organizatorjev borbe v Miamiju le našel junakinjo, ki se je pripravljena boriti z ’zloglasno’ Fallon Fox; to je Allana Jones, ki se svoje konkurentke ni prav nič bala. Če se aprila še ni vedelo, ali bo atletska komisija na Floridi borbo odobrila, pa se je ta odvila 24. maja. Po pričakovanjih mnogih je zmagala Fallon Fox.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497