Moskisvet.com
Nahrbtnik, ki ščiti pred eksplozijo - 5

Zanimivo

Izum, ki mu ni para!

M.Č.
07. 10. 2013 09.48
5

Oblikovalka Hila Raam si je zamislila šolsko torbo, ki ščiti pred bombno eksplozijo. 27-letnica svoj izdelek oglašuje v Izraelu, kjer potreba po takem izumu še obstaja.

GALERIJA: Nahrbtnik, ki ščiti pred eksplozijo

Šolska torba po imenu Rhino Skin, ki služi kot osnovna zaščita v primeru eksplozije je ojačana s kevlarjem in tehta le 2 kilograma. Nosilec torbe bi moral ob sireni potegniti vrvi ob straneh in na kapuci, ter se nemudoma leči na tla. Torba naj bi v takem položaju ščitila njegove vitalne organe, predvsem možgane, srce, jetra in ledvice. To neobičajno zasebno zatočišče, ki stane približno 350 evrov ima v svojem jedru 19 slojev neprebojnega kevlarja in je zasnovano za otroke in najstnike, medtem ko oblikovalka že načrtuje izdelavo takih, ki so primerne za odrasle.

»Želela sem ustvariti zaščito za ljudi, ki se v nevarnosti znajdejo na odprtem prostoru in ne najdejo zavetja,« je o svoji ideji povedala oblikovalka. Med raziskovanjem ideje je namreč ugotovila, da 60 odstotkov ljudi v primeru nevarnosti bombnega napada ne najdejo zavetja in so primorani ležati na tleh in upati, da se jim ne bo zgodilo hudega.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400