Moskisvet.com
Seksi krste - 45

Zanimivo

Iznašli metodo za oživljanje mrtvih?!

N.J.
17. 12. 2014 08.06
41

Postopek povratka v življenje vključuje menjavo krvi in nižanje telesne temperature za kar 20 stopinj Celzija pod normalno telesno temperaturo.

Seksi krste - 28
Seksi krste - 28 FOTO: Arhiv proizvajalca

Gre za radikalni poseg, pri katerem naj bi po mnenju Davida Robsona pacientu zamenjali kri s slano hladno vodo in ga tako rešiti iz krempljev 'Matilde'. »Ko je telesna temperatura 10 stopinj Celzija in možgani niso aktivni, ni srčnega utripa, bodo vsi menili, da ste mrtvi. A še vedno vas je mogoče vrniti na ta svet,« je prepričan Peter Rhee iz univerze v Arizoni.

Kot poroča BBC, Rhees ne pretirava. V sodelovanju s Samuelom Tishermanom z univerze v Marylandu je namreč pokazal, da je mogoče telo v takem stanju ohranjati več ur. Postopek so testirali na živalih, pri čemer so iz njih izčrpali kri ter telo ohladili na 20 stopinj pod normalno telesno temperaturo.

Seksi krste - 45
Seksi krste - 45 FOTO: Arhiv proizvajalca

Ko se telo znova ogreje, se začne kri spet pretakati skozi žile, telo se počasi segreje. Ko se dvigne na normalno temperaturo, srce začne znova biti. Živali, na katerih so izvajali eksperimente, so bile dan po bujenju v popolnoma normalnem stanju.

Tisherman je na naslovnice medijev prišel, ko je javno naznanil, da želi izvajati eksperimente na ljudeh. Prvi pacient bi moral biti po njegovem mnenju tako težko ranjen, da bi mu srce nehalo biti, on pa bi ga skušal vrniti na naš svet. Eksperiment bi bil tako zanj zadnje upanje.

Kot pojasnjuje, je zanj smrt le trenutek, ko zdravniki prenehajo z oživljanjem, a prepričan je, da se nekateri še lahko vrnejo. Ponovno bite srca naj bi pomenilo le polovico možnosti za vrnitev v življenje. Zelo pomembno je, koliko časa telo ni bilo preskrbljeno s kisikom, saj lahko ob pomanjkanju zadostne količine kisika pride do hudih poškodb vitalnih organov. Tisherman vidi rešitev v čim hitrejšnjem hlajenju organizma, da se upočasnijo vse vitalne funkcije, zaradi česar so tudi posledice temu primerno manjše. Bi si upali?
 

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376