Moskisvet.com
izlet z avtobusom

Zanimivo

Izlet, na katerem ne boste videli nič. Razlog je presenetljiv!

STA/Ma.K.
12. 08. 2016 12.44
14

V igri Pokemon Go, ki je v zadnjih tednih obnorela svet, so nekateri našli tudi priložnost za posel ali celo dobrodelnost. Španske turistične agencije tako že ponujajo posebne aranžmaje za iskalce Pokemonov, živalski vrt v belgijskem Antwerpnu pa je s pomočjo te igre zbral 12.000 evrov donacij.

Potovanje z avtobusom
Potovanje z avtobusom FOTO: Thinkstock

V živalskem vrtu v Antwerpnu so izkoristili Pokemon Go norijo za dobrodelnost - igralci lahko med lovom na male virtualne pošasti namreč prispevajo tudi za ohranitev ogroženih živalskih vrst v resničnem svetu.

S štiriurnim lovom na Pokemone, ki so ga organizirali minuli petek zvečer, so v živalskem vrtu zbrali kar 12.000 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na belgijsko tiskovno agencijo Belga.

Lov na Pokemone po živalskem vrtu je bil sicer brezplačen, vsakega udeleženca pa so prosili za prostovoljni prispevek v višini treh evrov. Dogodek je bil velika uspešnica, na lov za Pokemoni je namreč prišlo kar okoli 15.000 igralcev, navaja agencija.

Pokemon Go
Pokemon Go FOTO: AP
Na izlet, katerega namen je ujeti čim več Pokemonov

Poslovno priložnost pa so v Pokemonih zaznale tudi številne turistične agencije. Tako so si v španski turistični agenciji Junior Travel zamislili vodene avtobusne izlete za igralce Pokemon Go, ki bi lahko med vožnjo z avtobusom naokoli lovili Pokemone. Izlete bodo organizirali v različnih delih južne Španije, med drugim v mestih Valencia, Barcelona in Madrid.

Objavili so oglas za delovno mesto vodiča, za katero so iskali izkušenega igralca Pokemon Go. In presenetil jih je naval prijav, doslej so jih namreč prejeli že več kot 2000.

"Vsako minuto prejmemo tri do štiri prijave na razpis za to delovno mesto," je pojasnil direktor agencije Antonio Barragan. "Naš kadrovski menedžer je kar zasut," je dodal.

Kandidati za zasedbo delovnega mesta Pokemon Go turističnega vodiča morajo izkazati, da so v igri dosegli vsaj dvajseto stopnjo od skupno štiridesetih.

Turistična agencija Felices Vacaciones (Srečne počitnice) pa ponuja 11-dnevni aranžma za lov na Pokemone v ZDA. Cena aranžmaja je 1700 evrov, za igralce Pokemon Go pa bo verjetno posebej zanimiv, saj so ZDA med redkimi državami na svetu, kjer je mogoče ujeti zelo redkega Pokemona po imenu Tauros, še navaja AFP.

Igranje Pokemon Go
Igranje Pokemon Go FOTO: AP

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497