Moskisvet.com
Firas Alshater

Zanimivo

Izpoved begunca: "Naučiti se moraš prenašati 3 stvari: vreme, birokracijo in sosede!"

STA/Ma.K.
26. 01. 2017 11.44
27

"V Nemčiji se mora človek naučiti prenašati tri stvari: vreme, birokracijo in sosede," po treh letih bivanja v Nemčiji ugotavlja 25-letni sirski begunec Firas Alshater. Mladi filmar in igralec, ki s svojo hipstersko brado in naočniki na videz ni podoben običajnemu beguncu, je o svoji izkušnji z novo domovino napisal knjigo.

Knjiga nosi naslov Ich komme auf Deutschland zu, kar bi bilo mogoče prevesti kot Spoznavam Nemčijo, v njej pa sirski begunec Firas Alshater opisuje, kako doživlja novo domovino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg opisov srečanj s sitnimi berlinskimi sosedi, obskurnimi avtomati za vozovnice in kritičnih misli na račun nemške straniščne higiene knjiga vsebuje tudi številne spomine na žalostne trenutke. Gre predvsem za spomine na Alshaterjevo življenje v Siriji, kjer so ga kot nasprotnika režima spravili za zapahe in ga mučili.

A knjiga je predvsem pričevanje o vzdržljivosti in ljubezni do življenja, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Mladega sirskega filmarja so sicer Nemci spoznali že pred knjigo zaradi njegovega videoposnetka o Nemcih na spletnem portalu YouTube.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479