Moskisvet.com
Prvi iranski astronavt je bila opica.

Zanimivo

Iranski predsednik se zgleduje po opici

A.M.
07. 02. 2013 08.28
5

Mahmuda Ahmadinedžada je očitno navdihnilo junaško dejanje "vesoljske" opice – želi se žrtvovati za iranski narod in kot prvi Iranec poleteti v vesolje.

Mahmud Ahmadinedžad v Natancu
Mahmud Ahmadinedžad v Natancu FOTO: Reuters
Po uspešni misiji, ko so v vesolje izstrelili in tudi varno vrnili na Zemljo nič hudega slutečo opico, se Iran pripravlja na vesoljsko misijo s človeško posadko. Primeren kandidat je verjetno že poznan – predsednik države!

’’Kot pri Iranec sem se pripravljen žrtvovati za naše znanstvenike,’’ naj bi po besedah njihove tiskovne agencije izjavil Ahmadinedžad. Medtem ko še vedno ni povsem jasno, ali je uporniška država v vesolje dejansko poslala primata in ali se je ta res nepoškodovan vrnil na Zemljo, meji takšna odprava na samomorilsko misijo. Mahmud je bodisi skrajno pogumen, skrajno nespameten ali pa neizmerno obožuje vesolje.

Če v prihodnjih mesecih na vašem vrtu pristane kakšna sumljiva vesoljska kapsula, podrobno preglejte njene oznake, preden jo odprete.

Prvi iranski astronavt je bila opica.
Prvi iranski astronavt je bila opica. FOTO: Reuters

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376