Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Grozljivo: Kdo je kriv za pokole?

M.Č.
06. 09. 2013 14.47
6

Tom Miller ve o vzreji goveda ogromno, saj sta to pred njim počela že njegov oče in njegov ded. Pa vendar se na njegovem ranču dogajajo stvari, ki jih ne zna pojasniti niti on. Gre za grozljive pokole govedi, o katerih so nekateri prepričani, da so za njih krivi vesoljci, drugi, da gre za teorijo zarote, spet tretji pa še vedno zagovarjajo možnost, da je na pohodu naravni predator. Podrobnosti zgodbe, ki so jih pred kratkim obravnavali tudi v televizijskih serijah, pa so nenavadne za vse od treh teorij.

Na ranču Američana Toma Millerja so se pohabljanja in pokoli goveda začeli dogajati že leta 1999. Izkušeni rejec si jih ne zna razložiti, niti ni našel strokovnjaka, ki bi mu lahko dal verodostojne odgovore. »Sprva sem mislil, da so živali poginile naravno, nakar sem pogledal bližje in ugotovil, da to nikakor ni res. Odstranjene so bile oči, jezik in ušesa. Izrezani so bili tudi spolni organi in vse skupaj je bilo čudno,« je za Science Channel povedal Miller. Dodal je še, da so bili vsi rezi narejeni izjemno natančno, kot bi jih naredili z laserjem in da na truplih ni bilo nobenih sledi krvi.

Ti čudni poboji goveda, ki v Ameriki sicer niso redkost in o njih poročajo že vse od 60. let prejšnjega stoletja, so sprožili nastanek različnih teorij. Prvo zagovarja dolgoletni novinar, ki se ukvarja s paranormalnim, Nick Redfern, ki pravi, da naj bi goveje dele teles in kri kot neke vrste gnojilo uporabljali Nezemljani. »Morda se sliši kot znanstvena fantastika, vendar tudi ljudje izvajamo razne genetske poizkuse, zato ni nemogoče, da rasa, naprednejša od nas, ne bi počela česa podobnega,« je povedal.

Chris O'Brien, ki se s pokoli goveda v Ameriki ukvarja že dve desetletji, se s teorijo novinarja in teoretika o nadnaravnem ne strinja. »Zakaj bi neka nečloveška inteligentna bitja svetlobna leta potovala na pašnike, da bi nabrala sestavine za golaž,« je povedal in dodal svojo teorijo. Prepričan je namreč, da pokole izvaja neznana agencija, ki nadzoruje prehrambno industrijo, in sicer z namenom testiranja in preprečevanja ponovnega izbruha bolezni norih krav (BSE).

Edino razlago, ki ne vključuje vesoljcev ali velike vladne zarote, pa je podal veterinar Truman Smith, ki pravi, da je na pohodu plenilec. »Razumem, zakaj ljudje mislijo, da česa takega ne bi mogla storiti žival, vendar me vedno preseneti, kako spretne so nekatere zveri pri svojih ulovih,« je izjavil.

»Nenavadno je, da bi žival popila kri, truplo pa pustila nedotaknjeno,« mu je ugovarjal lastnik ranča in tako zaključil, da zadovoljivega odgovora na ta misterij še niso našli.


 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479