Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Grozljivo, kaj počnejo Američani z delfini

U.K.
11. 02. 2012 17.26
29

Delfini so inteligentne, socialne živali z lastnostmi, ki mejijo na nadnaravne moči. A prav te lastnosti lahko vodijo do njihove smrti.

Delfine namreč že dlje časa, predvsem zaradi njihovega 'sonarja', uporablja ameriška mornarica pri iskanju podvodnih min. Trenutno je v programu 75 delfinov, ki so tako rekoč živi bombni detektorji.

Sposobni so zaznati kovinske krogle, ki imajo premer le 7 centimetrov, na daljavo 112 metrov. Ameriška vojska trdi, da so delfini trenirani tako, da poleg mine položijo detektor in se vrnejo nepoškodovani. Vendar pa obstajajo nepotrjeni podatki, da vojska trenira delfine, da mine polagajo in uničujejo podmornice v samomorilskih misijah. Tudi če to ne drži, so delfini dovolj veliki/težki, da sprožijo mino. Poleg tega posebej trenirani delfini zaradi stresa čez čas razvijejo psihološke motnje, ki jih v skrajnih primerih vodijo v samomor. Več delfinov je namreč storilo samomor, tako da so preprosto nehali dihati.

Leta 2010 je pri obali San Diega na treningu umrl eden od delfinov, ameriška mornarica pa je dejala, da je šlo za zelo kritično misijo, karkoli že to pomeni.

Lahko bi dejali, da je smrt delfina vredna, če s tem reši človeška življenja, ampak vprašanje, kaj bi na to odgovorili delfini!? Ne nazadnje vojn niso zakuhali oni. Morda bi bilo dobro, da bi se tisti, ki povzročajo vojne, enkrat za spremembo sami borili v njih. In to ne velja samo za delfine.

Preberite, kako so ruski specialci poskušali umoriti Margaret Thatcher!
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417