Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Zanimivo

Grozljiva mutacija, kot je še niso videli

M.Č.
20. 09. 2013 14.01
7

Pred kratkim so na pašniku ranča v ameriški zvezni državi Oregon našli truplo, kot ga še niso videli. Gre za tele, ki se je skotilo z dvema glavama in nato kmalu poginilo.

»V vsej zgodovini govedoreje moje družine česa takega še nismo videli, prav tako še nisem slišala, da bi se na katerem od drugih rančev zgodilo kaj takega,« je povedala 31-letna Heidi Kirschbaum, ki na ranču živi s svojo družino.

Ko so truplo z dvema glavama odkrili, so ga spravili v zamrzovalnik in nato poklicali veterinarko. Ta je bila nad njim ravno tako kot lastniki popolnoma presenečena in pravi, da gre za izjemno redko genetsko mutacijo. »Take stvari se redko dogajajo, običajno pa gre za dvojčka, ki sta na tak način zraščena,« je povedala veterinarka Katrina Abbot. Pojasnila je še, da mati teleta po kotitvi dobro okreva.

Naj spomnimo, da to ni edini primer dvoglave živali iz Amerike. Letos se je v Oregonu že skotilo dvoglavo tele, v živalskem vrtu San Antonio pa je na ogled dvoglava želva po imenu Thelma in Louise.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479