Moskisvet.com
Facebook

Tehnologija

Facebook strmo navzgor, pri konkurenci spremembe

STA/S.C./N.J.
25. 02. 2015 14.39
0

Ameriški tehnološki velikan Facebook se je pohvalil z novim mejnikom - v zadnjem letu in pol se je število oglaševalcev podvojilo. Milijardni množici uporabnikov tako družbo delata že dva milijona oglaševalcev. Predstavili so novo aplikacijo, novosti pa sta nedavno naznanila tudi Twitter in Google.

Pri Facebooku so predstavili novo aplikacijo Ads Manager, s katero želijo oglaševalcem olajšati objavljanje oglasov, še posebej na mobilnih napravah.

Facebook vsak dan uporablja okoli 890 milijonov uporabnikov, še 500 milijonov pa se v družbeno omrežje prijavi najmanj enkrat na mesec, je razvidno iz spletne strani Facebooka.

Twitter
Twitter FOTO: Twitter

Tudi Twitter s spremembami

Družabna platforma Twitter se ubada s počasno rastjo uporabnikov v primerjavi s konkurenco in nedavno je napovedala novost, kot sta skupinski klepet in možnost izmenjave videoposnetkov v trajanju do pol minute. Direktor novih proizvodov pri Twitterju Jinean Kamdar je dejal, da skupinska funkcija za klepet omogoča pobudo za pogovor s katerimkoli sledilcem, pri čemer ni potrebno, da drugi udeleženci klepeta, ki jih je lahko skupaj 20, sledijo drug drugemu.

Uporabniki pametnih telefonov bodo lahko po novem tudi izmenjavali polminutne videoposnetke. Twitter je pretekli teden začel omogočati uporabnikom, da si pogledajo, kaj so zamudili, ko niso bili povezani.

V partnerstvu z Microsoftom pa je Twitter pretekli teden uporabnikom prav tako začel omogočati prevajanje čivkov. Za zdaj je na voljo 40 jezikovnih parov. Twitter je imel oktobra lani 284 milijonov uporabnikov, kar je bilo 23 odstotkov več kot oktobra 2013.

Google
Google FOTO: Facebook

Google s storitvijo mobilne telefonije

Ameriški tehnološki velikan Google naj bi se na podlagi dogovorov z ameriškima mobilnima operaterjema T-Mobile in Sprint pripravljal na prodajo storitev mobilne telefonije neposredno potrošnikom v ZDA.

Novico o Googlovem novem projektu je prvi objavil tehnološki medij The Information, potrdil jo je članek v časniku Wall Street Journal. Slednji na podlagi neimenovanih virov piše, da se v Googlu z brezžičnim projektom ukvarjajo že več kot eno leto. Google naj bi prodajal storitve mobilne telefonije v omrežjih operaterjev Sprint in T-Mobile, na podlagi ločenega dogovora z vsakim od njiju. Sprva naj bi storitve začel ponujati v izbranih ameriških mestih ali uporabnikom Googlovega širokopasovnega dostopa do interneta Google Fiber.

Ameriški spletni velikan sicer že zaseda močan položaj v svetu mobilne telefonije – Googlov mobilni operacijski sistem Android zaseda vodilni delež na svetovnem trgu pametnih mobilnih naprav. Ameriški trg storitev mobilne telefonije trenutno obvladujejo operaterji Verizon, AT&T, Sprint in T-Mobile. Sprint je sicer nedavno ukinil 2000 delovnih mest, potem ko je v drugem četrtletju svojega poslovnega leta zabeležil 765 milijonov dolarjev (661 milijonov evrov) izgube.

Google
Google FOTO:

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376