Moskisvet.com
HITRON

Zanimivo

Elitna enota, za katero morda sploh še niste slišali!

N.J.
11. 05. 2016 08.02
16

V zadnjih slabih dveh desetletjih se je, vsaj kar zadeva varnostne sile, marsikaj spremenilo. Spremenila se je tudi ameriška obalna straža (U. S. Coast Guard), ki je leta 1998 formalno pridobila helikoptersko eskadriljo.

HITRON
HITRON FOTO:
Iz leta v leto enota napreduje, se dokazuje na različnih področjih. Enota HITRON (Helicopter Interdiction Tactical Squadron) ima zdaj pomembno vlogo v sistemu državne varnosti. Tako kot ameriška obalna straža tudi enota HITRON sodi pod Oddelek za domovinsko varnost (Department of Homeland Security), v času vojne pa pod vojaško mornarico, njene pristojnosti in obseg nalog pa so v zadnjem obdobju močno razširili. Naloge pripadnikov te enote že nekaj časa niso povezane le z reševanjem življenj.

HITRON je oborožena helikopterska eskadrilja v sklopu U. S. Coast Guard, ki je specializirana za napade iz zraka in pomoč prestrezanja nezakonitih migracij in trgovine s prepovedanimi drogami. Enota je v bazi Cecil Field v Jacksonvillu na Floridi.

Pripadniki enote so ostrostrelci in so si s svojimi akcijami prislužili že visoko stopnjo spoštovanja na ameriških tleh, predvsem s tem, ko so kot majhna enota uspešno sodelovali pri pomembnih akcijah. Njihovi ostrostrelci so izjemno usposobljeni, saj je njihova posebnost, da na tarčo streljajo iz premikajočega se helikopterja, kar pomeni, da morajo pri streljanju poleg običajnih parametrov (veter, vlaga) upoštevati tudi hitrost premikanja helikopter in cilja (če gre za recimo premikajoči se cilj). Več v videu!

Ostrostrelci so sicer običajno najboljši strelci v enoti, ki morajo prestati še težavno urjenje in jih odlikujejo izjemna natančnost, izvidniško delovanje, odlična fizična pripravljenost ter umske sposobnosti, čustvena stabilnost in sposobnost hitrega prilagajanja različnim razmeram ter obvladovanje terenov. Z nasprotnikom mora ostrostrelec vselej ohranjati tesne vizualne stike, na cilje pa ostrostrelci streljajo iz prikritih položajev oziroma z razdalje, ki presegajo sovražnikove zmožnosti zaznavanja. Ostrostrelske ekipe (ostrostrelci delujejo ali sami ali v paru ali z ostrostrelsko ekipo) delujejo neodvisno, za delovanje potrebujejo minimalno podporo matične enote. Ostrostrelci morajo, da to sploh lahko postanejo, prestati intenzivna in zapletena urjenja, uporabljajo posebne izjemno natančne puške z vrhunsko optiko, ki omogoča natančno uničenje ciljev na velikih razdaljah. Pridobljene informacije matičnim enotam javljajo na sofisticirane načine, sicer pa se jim lahko priključijo običajno le najboljši. 

sniper
sniper FOTO:

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497