Moskisvet.com
golif ustvaril grafit Observer

Zanimivo

Dunaj bogatejši za grafit, ki meri kar 30.000 kvadratnih metrov

STA/Ma.K.
02. 09. 2016 09.10
0

Tirolski umetnik Golif je na območju dunajskega Neu Marx ustvaril enega največjih grafitov na svetu, ki meri 30.000 kvadratnih metrov. Črno-bela umetnina z naslovom Opazovalec predstavlja obraz velikana, ki z resnim izrazom gleda navzgor. Grafit je Golif ustvarjal poldrugi mesec, zanj pa uporabil pet ton okolju neškodljive akrilne barve.

golif ustvaril grafit Observer
golif ustvaril grafit Observer FOTO: You Tube

Med ustvarjanjem črno-belega grafita, velikega kot šest združenih nogometnih igrišč, je nastal tudi video, ki prikazuje, kako se je umetnik, ki deluje pod imenom Golif, lotil projekta. Prav za ta namen je iz kartona izdelal dirkalni avto in tank, s katerima se je vozil po poligonu in nanašal barvo. Pri ustvarjanju si je umetnik moral pomagati z navigacijo Google Maps. Začasno umetnino je zaradi velikosti mogoče občudovati samo iz zraka.

Umetniški projekt je bil financiran iz zasebnih sredstev, umetnikom pa so prostovoljno pomagali številni pomočniki in strokovnjaki.

Opazovalec je eden izmed številnih začasnih projektov, ki nastajajo na zaenkrat še praznem, 30.000 kvadratnih metrov velikem območju soseske Neu Marx. Na mestu nekdanje klavnice namreč nastaja najmodernejše središče za medije, kreativno gospodarstvo, raziskovanje in tehnologijo.

V njem trenutno dela in živi več kot 7000 ljudi. V Neu Marxu se nahaja tudi največje medijsko središče v Avstriji, imenovano Media Quarter Marx. Na območju, kjer se zgodovinsko zaščitene stavbe prepletajo z modernimi, v prihodnosti načrtujejo mešanico stanovanj, zagonskih podjetij in podjetij s področja bioznanosti, so sporočili s predstavništva mesta Dunaj Eurocomm PR.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492