Moskisvet.com
Zvezdnice gole pozirale v reklamah - 2

Zanimivo

Dokazali, da ob seksi ženskah res izgubimo pamet

M.Č.
14. 10. 2013 08.18
4

Znanstveniki so ugotovili, da v prisotnosti privlačnih žensk moški izgubimo pamet, natančneje: pomešali naj bi med tem, kaj je resnica in kaj ne. Ker želimo pustiti dober vtis, močno 'olepšujemo' dejstva in na koncu v laži prepričamo celo svoje možgane.

Moški v prisotnosti lepih žensk ne razlikujejo med tem, kaj je res in kaj ne.
Moški v prisotnosti lepih žensk ne razlikujejo med tem, kaj je res in kaj ne. FOTO: Profimedia

Raziskava, ki so jo izvedli na univerzi Christian v Teksasu, potrjuje vse tisto, kar je že dolgo znano: moški v prisotnosti lepih žensk prirejamo resnico. Nismo pa vedeli, da to počnemo do te mere, da se resnice več sploh ne spomnimo.

Raziskava je potekala preko vprašalnikov, kjer so moške spraševali o različnih temah. Ko so izvedeli, da se privlačna ženska z njihovimi stališči ne bi strinjala, so svoje odgovore nekoliko priredili. Po razkritju, da je ženska prisotna izključno zaradi raziskave in da možnosti zmenka z njo nimajo, pa so bili že tako prepričani v svoje odgovore, da se resnice več niso spomnili.

»Ko lažete, da bi očarali potencialno partnerico, se laži pomešajo z resnico,« pojasnjuje soavtorica študije Sara E. Brady. Če ste kdaj olepšali svoje športne dosežke ali jo prepričevali o svojem neizmernem navdušenju nad poezijo, se lahko se zgodi, da boste temu začeli verjeti tudi sami. »Bolj boste lagali, bolj bodo vaši možgani sprejemali laž,« pojasnjuje Bradyjeva.

Da gre za jalovo početje, kaže študija z univerze v Ohiu, ki pravi, da je za uspeh pri ženskah najbolj pomembna pristnost. Moške so namreč ocenile celo kot telesno bolj privlačne, ko so izvedele, da naj bi bili iskreni.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400