Moskisvet.com
Seanse - 5

Zanimivo

'Ime mi Debora in to je moje delo!'

N.J.
14. 06. 2013 08.12
7

Ime ji je Debora De Angelis in stara je 31 let. Običajna ženska, bi rekli mnogi. A vendar je ženska - doma iz italijanske prestolnice - nedavno javno spregovorila o svojih aktivnostih in s tem šokirala mnoge. Kot sama pravi, je namreč seksualna pomočnica invalidnim osebam.

Debora De Angelis je 31-letna Rimljanka, ki se je odločila podreti tabu in razkriti, kdo v resnici je in kaj počne: je spolna asistentka invalidnih moških. Sama pravi, da je "spolna terapevtka" in prepričana je, da imamo vsi pravico do užitka, ki nam ga nudi zdrava in redna spolnost, četudi je nekdo zaradi bolezni ali nesreče fizično drugačen od 'normalnih' zdravih ljudi.

Ali terapija deluje?

Pri tovrstni obliki terapije obstaja veliko tveganje, da se eden ali drugi od udeleženih čustveno na veže na drugega. "Odkar sem začela izvajati terapije, sem se toliko naučila, da sem razvila določena 'pravila igre' in ta mora vsaka stranka upoštevati," pravi. "Invalid se mora psihološko, telesno in čustveno pripravizi na terapijo oziroma na to, kaj pričakuje od terapevta in česa ne more dobiti. Oseba, ki ni nikoli izražala svojih čustev, lahko do terapevta oziroma vsakogar, ki mu pokaže določeno mero naklonjenosti, razvije morbidno obsedenost. Pomembno je torej, da se z osebo najprej spoznam, da ugotovim in ocenim, ali je čustveno stabilna inpretehtam, ali je primerna za terapijo ali ne."

Novim zmagam naproti

Debora trenutno ne opravlja svojega dela, temveč se je odločila z dejavnostjo začasno prenehati. "Tako sem se odločila iz osebnih razlogov," pravi in dodaja, da svoje naklonjenosti do invalidnih oseb, skrbi za njihove pravice in potrebe, kljub temu ni zatrla. Pridružila se je projektu Maxa Ulivierija, ki si prizadeva za uveljavitev poklica spolnega asistenta tudi v Italiji.

Za Deboro Maxov projekt predstavlja ogromen izziv. "Invalidom danes pomagajo zgolj prostitutke, za katere je seks služba. Prostitutka deluje zgolj na spolni ravni, medtem ko terapevti nudijo invalidom vso potrebno znanje in veščine, da lahko oblikujejo avtonomno spolno življenje. Prostitutke poleg tega naredijo točno to, kar zahteva stranka, medtem ko sta pri terapijah penetracija in oralni seks prepovedana."

Kot v filmu

V vlogi spolne terapevtke se je nedavno znašla tudi znana ameriška igralka Helen Hunt. V filmu The Sessions je igrala spolno terapevtko, ki jo najame 38-letni Mark O'Brien, da bi z njo izgubil nedolžnost. Prizori v filmu so izjemno nazorni, v njem pa je 50-letna igralka tudi prvič pred kamere stopila popolnoma gola. Film je narejen po resnični zgodbi. Glavni igralec je Mark O'Brien, ki ga igra John Hawkes in je zaradi bolezni priklenjen na železna pljuča. Pri 38 letih je še devičnik, zato se po posvetu s svojim duhovnikom odloči, da bo najel spolno terapevtko, ki mu po pomagala izgubiti nedolžnost. Helen Hunt tako v filmu igra Cheryl Choen Greene, znano seksologinjo in spolno terapevtko, ki v resničnem življenju pomaga ljudem odpravljati težave na področju spolnosti.
 

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492