Moskisvet.com
GOCE

Zanimivo

So odkrili nove znake življenja v vesolju?

J.V.
29. 04. 2014 07.33
16

Pred nekaj leti so avstralski astronomi iz observatorija Parkes ujeli skrivnosten signal iz vesolja in vse do danes nihče ni vedel kaj točno to je. Mnogi so namigovali na radio-valove, ki so pripotovali tri milijarde svetlobnih let in prišli do Zemlje.

GOCE
GOCE FOTO: Arhiv proizvajalca

Signal je prvi ujel Duncan Lorimer, po katerem so radio-valove tudi poimenovali, do junija 2013 pa so se pojavili kar šestkrat. Mnogi znanstveniki predvidevajo, da gre za okvaro na opremi ali celo signal, ki prihaja iz Zemlje.

No, teleskop Arecibo, ki se nahaja v Puerto Ricu, je ujel zvok, ki je trajal tri milisekunde in z razliko od tistih v Avstraliji, so nekateri prepričani, da ne gre za okvaro teleskopa. „Naša misija je odkriti točno lokacijo signala, tako bomo videli od kod prihaja. Upamo, da iz drugih galaksij,“ je dejal astronom Scott Ransom.

Izvor misterioznega zvoka tako še vedno niso uspeli pojasniti, ali gre res za znake življenja nekje v širnem vesolju, pa bomo videli.
 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470