Moskisvet.com
Mafija ubija samo poleti

Zabava

Fenomen: Zakaj mafija ubija samo poleti?

A.P.
08. 07. 2019 07.04
0

Mafije ni mogoče videti v izložbi. Tudi italijanska serija Mafija ubija samo poleti je zato samo na videz komedija, ki orisuje vsakdan normalne družine iz Palerma. Toda tam veljajo posebni zakoni, ki se jih držijo vsi, sicer se jim ne piše dobro. Tu se mafija imenuje ''la piovra'', italijansko hobotnica, saj njene lovke segajo v vse pore družbe. Skozi inteligenten humor serija, ki je zrasla na uspehu istoimenskega filma, razkriva pravi obraz tega sicilijanskega mesta, kjer je mafija kot Bog – vseprisotna.

Kriminalna komedija Mafija ubija samo poleti je postavljena v sedemdeseta leta, ko je bila Italija med nebesi in peklom. Pestila sta jo terorizem in gospodarska kriza in vlade so bile krhke kot piškot. Orisuje družino, ki je kljub kaosu v mestu našla recept za srečo.

V glavnih vlogah nastopajo Edoardo Buscetta, Claudio Gioe, Anna Foglietta in Francesco Scianna.
V glavnih vlogah nastopajo Edoardo Buscetta, Claudio Gioe, Anna Foglietta in Francesco Scianna. FOTO: VOYO

A ta je kratke sape, saj ima sicilijanska mafija Cosa Nostra drugačne načrte in družina se znajdejo v središču terorja in mafijskih obračunov. "Povedal vam bom svojo zgodbo in zgodbo svoje družine," takoj na začetku pove Salvatore, glavni junak serije, ki štarta v sedemdesetih letih 20. stoletja in traja vse do devetdesetih.

Spakirajte svoje najljubše TV-serije in filme s seboj na počitnice na Hrvaško in drugod po Evropi. VOYO namreč uporabnikom omogoča spremljanje priljubljenih TV-vsebin tudi v tujini!

Samo na videz komična serija režiserja Luca Ribuolija, posneta po predlogi istoimenskega filma Pierfrancesca Diliberta – Pifa (La mafia uccide solo d'estate), ki se je okitil z evropskimi nagradami, na satiričen način olupi še dodatne plasti okrutnosti nevidne mafijske združbe in njen poguben vpliv na življenje prebivalcev tega dela Italije.

Kriminalno podzemlje nikoli ne spi.
Kriminalno podzemlje nikoli ne spi. FOTO: VOYO

Posneta je v slogu špageti vesterna, italijanskega ''izuma'', ki mu Italijani pravijo italovestern in s katerim se je proslavil Sergio Leone, ki je s Clintom Eastwoodom ustvaril klasiko Dober, grd, hudoben, enega najboljših filmov v filmski zgodovini.

Ta video srbskih zakoncev ima 10 mio ogledov!
Preberi še
Ta video srbskih zakoncev ima 10 mio ogledov!

TV-serijo Mafija ubija samo poleti, ki govori o na videz običajni družini, ki je nehote vpeta v mafijske posle, si lahko ekskluzivno ogledate na VOYO.


Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za enega od 20 kompletov blazinic in sončnih očal VOYO. Nagradna igra bo potekala od ponedeljka 8., do nedelje, 14. julija 2019, zmagovalce oz. zmagovalke pa bomo razglasili v ponedeljek, 15. julija 2019, na naši Facebook strani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VOYO sončna očala
VOYO sončna očala FOTO: VOYO
VOYO blazina
VOYO blazina FOTO: VOYO

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470