Moskisvet.com
Serija Prijatelji - dobra za zdravje

Film/tv

To je razlog, da se serije Prijatelji nikoli ne naveličamo

A.P.
02. 07. 2019 07.03
0

Verjetno vsi na pamet poznate uvodno špico serije Prijatelji in ob njej prepevate ''I'll be there for you'' skupine The Rembrandts. Kot se je izkazalo, to presneto drži, saj so Prijatelji tam, ko jih najbolj potrebujemo. Kot trdi klinični psiholog Marc Heckster, imajo namreč priljubljeni Friendsi pozitiven vpliv na naše duševno zdravje, saj pomagajo pri osebnih stiskah.

Čeprav so TV-serijo Prijatelji nehali snemati že več kot 15 let nazaj (zadnja epizoda je premiero doživela 6. maja 2004), pa humoristična serija o šesterici prijateljev iz New Yorka kar noče utoniti v pozabo in samo pridobiva oboževalce. Človek se jih preprosto ne more naveličati, zato si jih tudi tisti, ki so jih spremljali od leta 1994 do 2004, radi zavrtijo še stotič, odkrivajo pa jih tudi mladi, ki se takrat sploh še niso rodili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prijatelji nas vedno spravijo v dobro voljo, zato jih imamo tako zelo radi in si jih rade volje pogledamo večkrat. Zabijanje časa? Kje pa!

Zelo pogosto gledan prizor.
Zelo pogosto gledan prizor. FOTO: Profimedia

Gledanje Monice, Rachel, Phoebe, Rossa, Joeyja in Chandlerja je namreč koristno za naše duševno stanje. Kot trdi psiholog Marc Heckster, gledanje Prijateljev pomirja. ''Po 20 letih dela z ljudmi, ki se soočajo s tesnobo, ugotavljam, da ob drugih faktorjih pri ublažitvi tesnobe pomaga ponavljajoča se serija o odnosih, kot so Prijatelji in Veliki pokovci. Tesnoba je alarmni sistem uma, ki sporoča, da je nekaj narobe, in je pogosto rezultat potlačenih in nepredelanih čustev. Čustva se kopičijo in bodo vedno našla pot ven. Če se ne znamo izraziti, se sproži alarm, kar za osebo, ki trpi za tesnobo, ni najbolj prijetno," razlaga Heckester.

8 najbolj odštekanih teorij serije Prijatelji
Preberi še
8 najbolj odštekanih teorij serije Prijatelji

Serija nam ponudi tolažbo, saj naslovni junaki kljub težavam in skrbem te na koncu vedno rešijo. Soočajo se s kompleksnimi problemi, ki pa jih znotraj razmerij, ki so nosilni steber serije, še vsakič razvozljajo. In prav tovrstna predvidljivost serije Friends je razlog, da je tako zelo pomirjujoča.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400