Moskisvet.com
 Shia LaBeoufa

Zabava

Šokantna resnica o življenju problematičnega hollywoodskega igralca

M.S
20. 09. 2023 05.00
0

Shia LaBeouf je vstopil v svet slavnih že v svojih najstniških letih, ko je doživel uspeh v mnogih filmskih vlogah, vendar je zaradi svoje kontroverzne preteklosti izgubil naklonjenost javnosti. Njegova filmska pot je vključevala tudi kontroverzne obtožbe plagiatorstva in sporne izjave.

Igralec Shia LaBeouf je v svet filma vstopil že v zgodnji najstniški dobi. V svoji igralski karieri je prejel številne prestižne nominacije in nagrade, med katerimi izstopa tudi nagrada Daytime Emmy. Kljub obetavnemu začetku v filmskem svetu je LaBeouf sčasoma izgubil naklonjenost javnosti zaradi svoje kontroverzne preteklosti. S filmi, kot sta Transformerji in Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje, je hitro postal vodilna figura v svetu akcijskih filmov Hollywooda. Nato se je njegova filmska pot usmerila k manjšim umetniškim projektom.

37-letni igralec Shia LaBeouf
37-letni igralec Shia LaBeouf FOTO: Profimedia

V letu 2012 so LaBeoufa obtožili plagiatorstva v njegovem kratkem filmu HowardCantour.com ter tudi v njegovih grafičnih romanih Stale N Mate in Let's Fucking Party. Kljub očitnim dokazom plagiatorstva igralec ni nikoli priznal krivde; nasprotno, šalil se je in zanikal obtožbe. Med snemanjem filma Fury dve leti pozneje je javnost šokiral z nenavadnimi dejanji. Soigralci so razkrili, da si je med snemanjem večkrat z nožem poškodoval obraz, da bi imel resnične rane namesto ličil. Prav tako je večkrat odprl stare rane in si odstranil zdrav zob.

Shia LaBeouf ima kariero, polno kontroverznih obtožb
Shia LaBeouf ima kariero, polno kontroverznih obtožb FOTO: Profimedia

Igralec je bil večkrat aretiran zaradi težav z alkoholom, vključno s primeri javnega opijanja. Zaradi dolgoletnih težav z alkoholizmom je moral iti na rehabilitacijo, kjer je leta 2019 napisal scenarij za film HoneyBoy. Ta film je osvojil številne nagrade na filmskih festivalih in naj bi predstavljal igralčevo avtobiografijo, v kateri je opisoval svojega nasilnega očeta. Vendar je tri leta po premieri priznal, da je vse izmišljeno in da je imel s svojim očetom vedno dober odnos.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Najbolj grozna točka v LaBeoufovi preteklosti pa je bilo ekstremno trpinčenje njegove nekdanje partnerke Tahliah Barnett, bolj znane kot FKA Twigs. Obtožila ga je čustvenih, spolnih in fizičnih zlorab. Priznala je, da jo je večkrat fizično in spolno napadel ter jo celo zaprl v avto. Med vožnjami ji je grozil, da bo povzročil nesrečo, če mu ne izrazi svoje ljubezni. Poleg tega jo je davil med spanjem in ji namerno prenesel spolno prenosljivo bolezen.

Z Mio Goth sta letos praznovala rojstvo svojega prvega otroka.
Z Mio Goth sta letos praznovala rojstvo svojega prvega otroka. FOTO: Profimedia

LaBeouf je za The New York Times izjavil: "Za svoj alkoholizem ali agresijo nimam opravičila, samo racionalizacije. Že leta sem škodoval sebi in tistim okoli sebe. Sramujem se svoje preteklosti in se opravičujem tistim, ki sem jih prizadel. Ničesar drugega ne morem reči." Pozneje so prišle na dan podobne zgodbe, vključno s trditvami njegove nekdanje stilistke in partnerice Karolyn Pho, da jo je pod vplivom alkohola pretepel. Pojavili so se videoposnetki prepirov z njegovo nekdanjo partnerico Mio Goth, kjer je grozil, da bi jo ubil v jezi. LaBeouf se je od takrat vključil v različne skupine za zdravljenje alkoholizma in po najnovejših informacijah je priznal, da je prvič trezen dlje kot leto.

Zvezdnik se je vključil v različne skupine za zdravljenje
Zvezdnik se je vključil v različne skupine za zdravljenje FOTO: Profimedia

Vsi oboževalci Shia LaBeoufa si ga lahko ogledate v četrtek, 21. septembra, na Kanalu A ob 20. uri v filmu Transformerji. V vlogi Sama Witwickyja spozna, da je njegov novi avtomobil v resnici ogromen robot, ki mu razloži, da so mu za petami sovražni roboti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 414