Moskisvet.com
heef26ngqtu9ye7

Zabava

Prostor za druženje s prijatelji ali sprostitev, pripravili smo nekaj nasvetov, kako urediti dnevno sobo

M.S.
29. 12. 2022 08.00
0

Dnevna soba je osrednji prostor in za mnoge tudi najljubši del doma. Po napornem dnevu se tu sprostimo in družimo z najdražjimi.

Za izbor pohištva za dnevni prostor potrebujete načrt

Načrtovanje je ključno, ko izbiramo pohištvo za dnevni prostor. Najprej dobro razmislite o svojih željah in potrebah, da boste lahko ustvarili zares prijetno in sproščujoče okolje zase in za druženje s prijatelji. Oprema, ki jo izberemo za dnevno sobo, mora biti funkcionalna, odlično pa je, da obenem izraža še osebnost vseh družinskih članov. Pomembno je tudi, da med posameznimi kosi pohištva pustite dovolj prostora, da se lahko udobno premikate. Preden se lotite izbora posameznih kosov, predlagamo, da naredite načrt, ki vam bo pomagal ustvariti uravnoteženo razporeditev kosov pohištva.

Dnevna soba
Dnevna soba FOTO: Arhiv naročnika

Pohištvo za dnevni prostor naj bo udobno in dovolj veliko

Ključen in najpogosteje uporabljen kos v večini dnevnih sob je kavč. Ta mora biti udoben in dovolj velik za vse goste. Razmislite lahko tudi o postavitvi več manjših sedežnih elementov. Mizica, omare in police naj ostale kose pohištva dopolnjujejo. Postavite jih tako, da boste lahko enostavno odložili svojo jutranjo kavo, postregli goste ali se sprostili ob kozarcu vina in dobri knjigi po napornem dnevu. Pri tem pa ne pozabite, v funkcionalnih in udobnih dnevnih sobah ima vsak kos pohištva jasen namen. Pomembno vlogo pri opremljanju dnevne sobe ima tudi postavitev televizije. Priporočamo, da nanjo ne sije sonce ali jo neposredno osvetljuje katera od luči. Postavite jo na optimalno višino in na tako mesto, da boste imeli kar se da frontalen in neoviran pogled nanjo. Pri opremljanju zato najprej izberite prostor za televizijo in kavč, nato dodajajte ostalo opremo.

Ne pozabite vključiti dovolj prostora za shranjevanje.
Ne pozabite vključiti dovolj prostora za shranjevanje. FOTO: Arhiv naročnika

Ne pozabite vključiti dovolj prostora za shranjevanje

Ker pa se dobro zavedamo, da prostora za shranjevanje ni nikoli dovolj, so obvezna oprema tudi omare oz. prostor za shranjevanje. Predlagamo kombinacijo polic in zaprtih elementov. Tako bo dovolj prostora za vse spominke, knjige in tudi dekoracijske kose, ki najbolje opisujejo vaš življenjski slog. Pa ne pozabite, tudi če odseva osebnostne lastnosti različnih družinskih članov, mora biti dnevna soba prijetna, udobna in zračna, zato je ne zapolnite preveč.

Sponzorirana vsebina 

 

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325