Moskisvet.com
Prince

Glasba

Prince dobiva knjigo in album z lastno izvedbo znanih skladb

A.P.
25. 04. 2019 23.13
0

Prince, ki je nepričakovano umrl pred tremi leti, je malo pred smrtjo napovedal izid avtobiografske knjige The Beautiful Ones, ki bo posthumno izšla 29. oktobra pri založbi Penguin Random House. Še prej se nam obeta izid posthumnega albuma Originals s 15 svetovno znanimi skladbami, ki jih je Prince napisal za druge glasbene izvajalce, a v demo različicah, ki jih je posnel sam. Kako drugače zvenijo od ''originala'', izvemo junija.

Prince tri leta po smrti dobiva knjigo in album. Knjiga The Beautiful Ones bo poleg avtobiografskih zapisov vsebovala tudi številne neobjavljene fotografije in na roko napisana besedila. Ne bo zgolj poklon Princeu, ampak navdihujoče delo, prežeto z zamislimi in vizijami tega velikega glasbenika, ki je bil tudi odličen in radodaren skladatelj. V svoji 40-letni karieri je napisal več kot 1000 skladb, mnoge za svoje glasbene kolege.

Tako se bodo poklonili Aviciiju ob obletnici njegove smrti
Preberi še
Tako se bodo poklonili Aviciiju ob obletnici njegove smrti

Še pred izidom knjige bo izšel album Originals z demo posnetki Princeovih skladb namenjenih drugim izvajalcem, le da v Princeovi izvedbi oz. kakor si jih je zamislil, preden jih je oddal naprej.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi bodo njegove priredbe lahko poslušali naročniki glasbene storitve Tidal – ta je namenjena avdiofilom, ki cenijo visoko kakovost zvoka in zahtevajo najbolj dovršene oblike zapisa datotek – in sicer od 7. junija dalje (na ostalih spletnih glasbenih platformah bo na voljo 12. junija), ko bi Prince dopolnil 61 let, od 19. julija dalje pa bo skladbe moč poslušati tudi na CD-ju ali vinilki. Na njej bo 15 skladb od katerih smo do sedaj iz Princeovih ust slišal zgolj eno in sicer Nothing Compares 2 U, ki jo je originalno izvajala skupina The Family, zaslovela pa je v izvedbi Sinead O’Connor.

Seznam skladb z albuma Originals v izvedbi Princea:

Sex Shooter – Apollonia 6
Jungle Love – The Time
Manic Monday – The Bangles
Noon Rendezvous – Sheila E.
Make-up – Vanity 6
100mph – Mazarati
You’re my Love – Kenny Rogers
Holly Rock – Sheila E.
Baby, You’re a Trip – Jill Jones
The Glamourous Life – Sheila E.
Gigolos Get Lonely Too – The Time
Love… They Will be Done – Martika
Dear Michaelangelo – Sheila E.
Wouldn’t You Love to Love me? – Taja Sevelle
Nothing Compares 2 U – The Family

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497