Moskisvet.com
Marvel

Zabava

Marvelova časovnica: filmi o superjunakih, ki nas čakajo do leta 2021

A.P.
22. 07. 2019 08.58
0

Svet se očitno še ni zasitil s filmi o superjunakih. O tem priča podatek, da je film Maščevalci: Zaključek nedavno postal najdonosnejši film vseh časov. Zadnji del sage o maščevalcih je presegel rekordno znamko filma Avatar Jamesa Camerona. Na sloviti stripovski konvenciji Comic Con je stripovski izdajatelj Marvel, ki je v svojem filmske svetu splavil že več kot 20 filmov o superjunakih, napovedal nadaljnjo širitev svojega filmskega vesolja, t.i. četrta faza pa obeta kopico zanimivih naslovov in povsem novih junakov.

Stripovska konvencija Comic Con v San Diegu velja za eno največjih popkulturnih zborovanj, ki je prerasla začetni okvir in ni več le meka ljubiteljev stripa, saj je postala priljubljeni oder za vse forme zabavne umetnosti. Dneve v San Diegu tako številni filmski ustvarjalci izkoristijo za predstavitev pomembnih novosti, pogovore z oboževalci ipd. Pogovorni paneli so ena najbolj priljubljenih oblik zborovanja, kjer se oboževalci srečajo z igralci, režiserji, scenaristi in drugimi vidnimi akterji sedme umetnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na Comic Conu seveda nikoli ne manjka stripovski kralj v filmskem svetu, Marvel, ki nas je tokrat zasul s kopico datumov in naslovov. Razgrnil je namreč plan do leta 2021 in filme, ki jih namerava do tedaj poslati na filmska platna. Ljubitelji superjunakov imajo kopico razlogov za veselje, saj se obetajo številni zanimivi naslovi. Verjetno najbolj šokantna novica, ki prihaja iz San Diega je obelodanitev, da bo slovito Thorovo kladivo poslej vihtela ženska. Iz rok Chrisa Hemswortha se namreč seli v roke Natalie Portman, ki upodablja nekdanjo Thorovo srčno izbrano Jane Foster in je bila nazadnje prisotna v filmu Thor: Svet teme leta (2013), za kratko pa se je v naš spomin vrnila v zadnjem delu Maščevalcev in napovedala povratek. Do za marsikoga šokantnega zasuka bo prišlo v filmu Thor: Love and Thunder, ki na filmska platna prihaja leta 2021. Do tedaj pa bo na Marvelovem nebu zasijalo še kar precej novih zvezd.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Franšizo Maščevalcev bo ''zamenjala'' franšiza relativno neznanih junakov iz stripov Eternals, junakov vesoljske rase, ki jih je leta 1976 ustvaril stripar Jack Kirby. Navzven povsem zemeljska bitja z nadnaravnimi sposobnostmi in pacifističnega značaja imajo svojo protiutež v genetsko nestabilnih Deviantih, ki so prav tako plod preteklih eksperimentov. Marvel je glavno vlogo – lik Thene – v filmu zaupal Angelini Jolie, ki se ji bodo pridružile Salma Hayek, Richard Madden, Brian Tyree Henry in Kumaila Nanjianija, režisersko palico pa bo vihtela ameriška režiserka kitajskih korenin Chloé Zhao (Jezdec).

Oboževalci so upali na film Kriva pota, dobili pa to!
Preberi še
Oboževalci so upali na film Kriva pota, dobili pa to!

Marvelova časovnica (4. faza):

Črna vdova (Black Widow) – 1. maj 2020. V filmu bo poleg Scarlett Johansson zaigrala še Rachel Weisz, David Harbor (Stranger Things) in Florence Pugh.

Falcon in zimski vojak (Falcon and the Winter Soldier) – jesen 2020

The Eternals – 6. november 2020

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 23. februar 2021. To bo sploh prvi film z azijskim junakom. Ta življenje posveti rušenju očetovega zločinskega imperija.

WandaVision – pomlad 2021

Doctor Strange and the Multiverse of Madness: 7. maj 2021. Nadaljevanj filma o doktorju Strangue bo prva Marvelova grozljivka. Režiral jo bo Scott Derrickson.

Loki – pomlad 2021

What If...? – poletje 2021

Hawkeye: jesen 2021

Thor: Love and Thunder – 5. november 2021. Četrti film o Thoru bo režiral Taika Waititi, ki se je podpisal že pod film Thor: Ragnarok.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Številne zgodbe se bodo, kot smo pri Marvelu že vajen, prelile tudi na TV-zaslone, pri tem pa bodo sodelovale iste ekipe kot pri filmih. Disneyjeva lastna storitev pretočnih video vsebin, ki prihaja decembra, Disney+, bo služila kot podaljšana roka filmskih projektov, saj filmska platna in TV-vsebine ne bodo več dve ločeni zgodbi, kot je bila to praksa do sedaj, pač pa bo več prepletanja oz. navezovanja.

Disney, ki si od leta 2009 lasti Marvel, je napovedal tudi predelavo filma Blade (Rezilo), v katerem bo Wesleyja Snipesa nadomestil oskarjevec Mahershala Ali. Predsednik Marvelovih studiev, Kevin Feige, je napovedal tudi novi film o Fantastičnih štirih, obeta pa se tudi nadaljevanje Črnega panterja in Stotnika Amerika.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382