Moskisvet.com
Ruby Rose

Zabava

Kdo je vroča Ruby Rose, ki se opredeljuje kot spolno fluidna oseba?

M.S
01. 09. 2023 05.00
0

Ruby Rose je priznana avstralska manekenka, televizijska osebnost in igralka, znana po mnogih filmskih vlogah. V preteklosti se je javnosti razkrila kot lezbijka in spolno fluidna oseba. Nedavno se je vrnila v Avstralijo, kjer je kritizirala negativen odnos do LGBTQI+ skupnosti v ZDA.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Ruby Rose, priznana avstralska manekenka, televizijska ikona in igralka, je zaslovela skozi izjemne vloge v številnih filmskih produkcijah, med njimi Orange is the New Black, Resident Evil: The Final Chapter ter John Wick: Chapter 2. Njen vzpon k slavi je bil še posebej izjemen po izidu kratkega filma Break Free leta 2014, ki je v trenutku dosegel milijone ogledov. V tem provokativnem filmu je obravnavala kompleksno tematiko spolnih vlog, s posebnim poudarkom na izkušnjah transspolnih posameznikov, ki se soočajo s številnimi izzivi v družbi, ki ne sprejema raznolikosti.

37-letna zvezdnica Ruby Rose
37-letna zvezdnica Ruby Rose FOTO: Profimedia

V svoji zgodnji mladosti, pri komaj dvanajstih letih, je Ruby odprto priznala svojo lezbično usmerjenost, kasneje pa se je identificirala kot spolno fluidna oseba. Leta 2019 je javno spregovorila o svojih izkušnjah in izzivih, s katerimi se je soočala kot javna oseba, ki se odpira glede svoje lezbične identitete. Spoznala je pomembnost poznavanja "kvir" terminologije in izrazoslovja znotraj skupnosti.

Kaj je spolna fluidnost?
Preberi še
Kaj je spolna fluidnost?
Ruby Rose je javno prepoznana kot spolno fluidna oseba
Ruby Rose je javno prepoznana kot spolno fluidna oseba FOTO: Profimedia

Pomembno poglavje v njeni karieri je bil tudi prevzem glavne vloge v seriji Batwoman leta 2019. Vendar pa je ta vloga vzbudila notranje vprašanje glede njene identitete, saj se je zavedla, da kot oseba s spolno fluidnostjo morda ne ustreza klasičnemu pojmovanju lezbične identitete. 

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Leto 2020 je prineslo prelomne spremembe, saj jo je Warner Bros po prvi sezoni serije Batwoman izključil iz nadaljnje produkcije zaradi navedb o njenem vedenju na snemanjih. Zvezdnica se je na te obtožbe odzvala s trditvijo, da je bila sama žrtev neprimernega ravnanja nekaterih sodelujočih igralcev ter da je produkcijska ekipa odgovorna za njeno nepričakovano slovo.

Zvezdnica je slavo povečala  po izidu kratkega filma Break Free
Zvezdnica je slavo povečala po izidu kratkega filma Break Free FOTO: Profimedia

V nedavno objavljenem intervjuju je Ruby delila svoje misli o izkušnji življenja v Združenih državah Amerike, ki jo je nedavno zamenjala za vrnitev v Avstralijo. Povedala je, kako izčrpavajoče in duševno naporno je bilo življenje v ZDA, še posebej zaradi odnosa do skupnosti LGBTQI+. "Ne vem, ali imam dovolj čustvene moči in energije, da bi še eno leto preživela v ZDA ob vsej tej jezi in nestrpnosti, ki jo doživlja gejevska in transspolna skupnost. Postalo je preprosto preveč obremenjujoče," je zaupala zvezdnica v intervjuju za revijo Stellar.

Zvesti oboževalci Ruby Rose imate priložnost, da jo spremljate to soboto ob 20. uri na POP TV  v akcijskem filmu Megalodon: Predator iz globin, kjer upodablja ladijsko inženirko Jax. Skupaj z ostalo posadko na vojaški ladji se podaja na misijo iskanja pogrešane podmornice, vendar se nenadoma znajdejo v smrtonosnem spopadu z ogromnim morskim plenilcem.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479