INTERVJU

Ula Šemole: ''V Sloveniji delaš zastonj in si obsojan, v tujini pa ti 'postavijo spomenik', pa še dobro te plačajo za to''

A.P.
17.08.2021, 6:00
20
Atraktivna Ula Šemola že nekaj časa ne živi v Sloveniji, ki jo je s svojo ozkoglednostjo, zavistjo in dežurnimi kritiki ''pregnala'' v tujino. Trenutno živi v Dubaju. Kot priznava, je njeno življenje filmsko in se mora včasih kar uščipniti, da preveri, če to niso zgolj sanje. Ula sicer živi sanje mnogih žensk oz. deklet. Nenazadnje nekdanja Playboyjeva zajčica, ki je pred slabim desetletjem s kabaretno zasedbo SheDivaz nastopila tudi v šovu Slovenija ima talent, prijateljuje s ''kraljem Instagrama'' Danom Bilzerianom, te dni jo čaka zmenek z raperjem, ki je nekoč hodil s Kylie Jenner, ima sanjsko telo, dobro se počuti v svoji koži, je samozavestna, neodvisna in odločno stopa po poti svojih sanj.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Lepota je pojem, ki ga vsak definira po svoje. Kaj predstavlja vam?

Hmmmm… Tista zunanja platonska, ki paše očesu in budi domišljijo in tista notranja, ki paše srcu in ti ne da spati. Lepota je zame kombinacija različnih kvalitet, prijetnih na različne načine.

31-letni model, vplivnica in lastnica modne znamke kopalk Ula Šemole že nekaj let živi in ustvarja v tujini.
31-letni model, vplivnica in lastnica modne znamke kopalk Ula Šemole že nekaj let živi in ustvarja v tujini./ FOTO: osebni arhiv

Vemo, da vas je v preteklosti partner varal in da ste mu to odpustili. Pa obstaja kaj, česar partnerju ne bi odpustili nikoli?

Vse je vedno odvisno od situacije. Sama nerada sodim kar tako brez ''znanja''. Vsak od nas se bori najprej sam s sabo in potem še z zunanjim svetom. Poslušam, premislim in naredim, kar se mi zdi prav.

Večkrat ste šli pod nož in dejali, da bi bili nesrečni, če bi bili ''samo'' dekle iz Šmartnega pod Šmarno goro, ki je imelo nizko samopodobo. Od kod je izviralo to, da se niste imeli radi? Pred časom ste se na dolgo razpisali na temo lepotnih posegov in tega, kako ste na ta račun tega osebnostno zrasli. Menite, da brez tega danes ne bi bili tu, kjer ste?

Absolutno. Seveda je to moja pot. Moja zgodba in verjamem, da ni za vsakega – ampak nimam česa skrivati. Saj je jasno. Ni mi bilo všeč, kar vidim in obstajala je možnost, da to spremenim. Zelo enostavno. Če lahko izbiram, ne bi imela velikega in krivega nosu, ampak ravnega in sorazmernega z mojim obrazom, ne bi imela malih povešenih prsi. Rada bi imela polne in neviseče. Tako preprosto. Vsak ima svojo predstavo,  “kaj je lepo” – tako jo imam tudi jaz. Ultimativni cilj je biti zadovoljen sam s sabo. Vse, dokler je povezano z zdravo pametjo. Meni je to spremenilo, kako vidim sama sebe in se potem prezrcalilo na svet.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Nuša Rojs: ''Soditi nekaj na podlagi tujega mnenja je meni mimo''

Ste danes popolnoma zadovoljni s svojim videzom ali kanite v bodoče še kaj spremeniti na sebi?

Danes sem zadovoljna. (smeh)

Vaše življenje se navzven zdi filmsko. Po Baliju zdaj živite v Dubaju. Začasno? Se kdaj nameravate vrniti domov?

Ne. Doma se ne počutim dobro. Pogrešam svojo družino, ampak dom je, kjer rasteš, kjer si lahko to, kdor si v sebi, kjer je svoboda, pozitiva, kjer si srečen in to lahko deliš. Ne maram negative, govoričenja, fovšije, neprijaznosti, podajanja sodb o drugih. Ne maram neskončnih “ne da se”, “ne moremo”, “ne gre” . Pa tistih, “ jaz ne bi nikoli” .  Dom je, kjer nisi obsojan, kjer so veliki apetiti sprejeti, kjer lahko pokažeš svoj uspeh, ne da bi te zato sovražilo pol mesta. Zame je dom, kjer najdem vse to. Pa naj bo na več koncih sveta. 

PREBERI ŠE
Lepotička z OnlyFans, Jinny Ribič: ''Morda koga moti moj videz, ne znam pa si predstavljati, da bi koga motilo lepo vzgojeno dekle''

Pred slabima dvema letoma vas je v svojo družbo povabil zloglasni Dan Bilzerian. Tedaj ste dejali, da je Dan ''Dedek Mraz za odrasle,'' in da ''Kdo se ne bi želel družiti z njim.'' Nam lahko na kratko opišete, kakšen je samooklicani kralj Instagrama in kakšen vtis je naredil na vas?

Zelo normalen. In naj še enkrat povem – Instagram je marketinško orodje. Šov. In on naredi dober šov. Vse ostalo je čisto normalno, kot pri komur koli drugem.

Kaj pravzaprav terja oz. je terjala od vas pogodba z njim? Še hodite na njegove turneje? Se tudi zares cedita med in mleko, kot se zdi na posnetkih ali je tudi to precej garaško delo?

Predstavljajte si, koliko je potrebno, da se posname en reality show. Enako. Samo druga platforma in non stop. Trdo delo.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Njegove divje zabave so verjetno sanje marsikatere ženske. O njih krožijo številne zgodbice. Marsikdo mu sicer očita objektivizacijo žensk. Kako sami gledate na to nasploh in kako je videti življenje v njegovi družbi?

Jaz ne gledam na to tako. Jaz sem ženska in prav tako rada občudujem lepo postavo, dobro natrenirano zadnjico. Dan je vedno obkrožen s top lepoticami z velikimi Instagramovimi profili – ker, kot rečeno, je to marketing. V zameno za izpostavitev na družbenih omrežjih se dobi plačilo. To je delo. 

Dan pokaže to, kar se dogaja povsod po svetu dogaja – razlika je le, da tisto ni pred kamerami.

PREBERI ŠE
Saša Lešnjek: ''Hudo mi je, ko slišim mlade, ki pravijo, da je slovenščina grd jezik''

Kaj je to poznanstvo pomenilo za vašo kariero? Bili ste namreč Playboyjeva zajčica, nato pa še ''zajčica'' kralja Instagrama. Kako različni sta ti dve ''vlogi''?

(smeh) Razlika je ta, da v Sloveniji delaš zastonj in si zato še obsojan, v tujini pa ti “postavijo spomenik”, pa še dobro te plačajo za to. Povem. Enostavno in brez dlake na jeziku.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Kako se spopadate s sterotipi? Lep videz ima namreč tudi slabe plati, saj vas zato mnogi ne jemljejo resno ... Pred leti ste tudi zaradi ozkoglednosti zapustili Slovenijo ...

Rada rečem: ''Go where you are appreciated not tolerated.'' In z njimi se več ne spopadam. V mojem svetu tega ni. In če pride od zunaj, se na hitro opomnim, kdo sem in čez kaj vse me je življenje vodilo, da sem danes tu. Nihče od grdih jezikov ne plača mojih računov. Zato jih nimam komu polagati.

PREBERI ŠE
Alja Krušič, nekdanja zmagovalka šova Slovenija ima talent: ''Iz leta v leto je težje zabavati medije, saj se vedno najde takšna oseba, kot sem bila jaz pred osmimi leti''

Kaj vas na moških najbolj privlači in kateri del vašega telesa vam je najbolj všeč?

Nasmeh.

Hmmm … Največ dela gre v trebuh in zadnjico, zato bom njima dala ''thumbs up''.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Kaj vam je najbolj pomembno v odnosu?

Najbolj pomembna sta zaupanje in svoboda – skupaj.

Kaj je najlepša stvar, ki jo je nekdo naredil za vas?

Moram priznati, da težko izberem. Obkrožena sem namreč z neverjetnimi ljudmi in moje življenje je velikokrat filmsko, tako da se moram včasih kar uščipniti. Ampak privlačimo, kar smo. Deluje vzajemno. Pred kratkim sem šla na primer na zajtrk v Pariz.

PREBERI ŠE
Osebna trenerka Stela Papič: ''Estetika je samo stranski produkt vloženega dela v svoje telo''

Kaj ste se naučili iz preteklih izkušenj? Katere so bile tiste življenjske lekcije, zaradi katerih ste osebnostno najbolj zrasli?

Da nimamo časa. Da ga nimamo časa zapravljati z napačno osebo, v napačni službi ali z napačnimi prijatelji. Popraviti ali spremniti ne moremo nikogar. Prav je, da želiš najboljše zase in temu slediš. Prav je, da se daš na prvo mesto in prav je, da dobiš nazaj tisto isto ljubezen, ki jo daješ. Ko boš to ti, potem boš nekdo tudi za druge.

Katera osebna izkušnja vas je do zdaj najbolj izoblikovala?

Toksično in nasilno razmerje in konec le-tega. To me je izoblikovalo v to, kar sem danes.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Kako težko je tako atraktivni lepotici, kot ste sami, dobiti moškega? Verjetno številni niti ne upajo pristopiti do vas. Upravičeno? Kako visoka merila imate? Kdo pri vas nima možnosti?

Nesramni nimajo možnosti. Ljubim ljubezen. Ves čas se zaljubljam. Ljubezen je vse.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Širše občinstvo vas je prvič zares spoznalo v šovu Slovenija ima talent, kot ste se predstavili kot plesalka pevsko-plesne skupine SheDivaz. Od tedaj mineva že skoraj 10 let. Tudi sicer je vaše življenje ples v mnogočem zaznamoval. Kaj pa danes? Ste s plesom še na ''ti''? 

Oh, to so bili top časi. Zase pravim, da sem še vedno ''show girl''. Kjer koli se da, želim biti v središču pozornosti (smeh). Plešem vsak dan, pogrešam pa svoje punce. Res smo se imele fajn. 

Mnoga privlačna dekleta so izkoristila platformo OnlyFans za dodaten zaslužek. Mika tudi vas in če ne, zakaj ne?

Ne. Sama se ne vidim tam.

Kaj v življenju najbolj obžalujete?

Da sem vedno dajala sebe na drugo, tretje ali četrto mesto.

Nam lahko zaupate nekaj o sebi, česar še ne vemo?

Hmmm … Obožujem dolge pogovore, polne joka in smeha, skoraj vsak dan za zajtrk jem avokado, v sredo pa grem na zmenek s Tygo, ameriškim raperjem.

Kaj vas najbolj definira kot osebo in na kaj želiš, da ljudje najprej pomislijo, ko slišijo vaše ime?

Kot nekoga, ki je imel jajca, da je sledil svojim sanjam.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
Kristina Mandarina: ''V resnici nisem materialistka''