Moskisvet.com
Mihaela Malečkar

Intervju

Astrologinja Mihaela Malečkar: ''Šokantno soočanje z realnostjo nas bo pretreslo konec junija''

A.P.
28. 04. 2020 09.36
3

''Človek, ki ga nekaj mori in ne zna sam razumeti zgodbe, v kateri se je znašel, bo prej ali slej našel pot tudi do astrologa,'' razlaga izkušena astrologinja Mihaela Malečkar, vodja Astrološkega inštituta, ki ljubezen do astrologije goji že več kot tri desetletja. V luči trenutne situacije smo jo povprašali, kaj si lahko obetamo od nadaljevanja leta 2020, katera astrološka znamenja v tem letu čakajo največji izzivi, kaj prinaša leto 2021 in kdaj lahko pričakujemo rahljanje ukrepov. Spregovorili pa smo tudi o neuničljivosti astrologije, ki je bila pri modrecih v preteklosti spoštovana in ljubljena, danes pa je prepogosto neupravičeno zasramovana in napačno razumljena, ter o tem, kako je pandemija koronavirusa spremenila vprašanja, ki ji jih zastavljajo stranke.

Marsikdo si že močno želi, da bi se življenje vrnilo v normalne tirnice. Kdaj lahko upamo na boljše čase?

Tudi jaz si to želim. In ker nisem ne vedeževalka ne jasnovidka, torej ne vidim v naprej, vam na žalost ne morem dati nobenega zagotovila. Astrolog bere simbole in simboli pravijo, da se lahko ta izolacija vsaj malo sprosti po 5. maju, ko južni Lunin vozel potuje v novo znamenje. Menim, da se pritiski na zdravje v maju in juniju počasi umirjajo in da če država, mogoče celo Evropa, ne bo našla načina, da se zažene gospodarstvo, potem bo junija in julija finančna kriza dosegla vrhunec. Poletje, razen soočanja s finančnimi težavami, ni videti problematično.

Komik Tin Vodopivec: ''Priložnost si moraš ustvariti sam''
Preberi še
Komik Tin Vodopivec: ''Priložnost si moraš ustvariti sam''

Je izbruh virusa povezan z astrološkimi dejavniki, kot trdijo nekateri astrologi?

Ne, planeti ne ustvarijo virusa. Astrolog gleda pozicije planetov kot nek zemljevid vidi, da bo kriza, predvideva lahko celo na katerem področju, vendar je realnost vedno odvisna od nas ljudi, in ne od planetov. Planeti imajo svoje cikle in isti aspekti se ponavljajo tisočletja in jih je moč tudi ravno za toliko naprej predvideti. Astrologi smo videli, da se bodo letos dogodile tri velike konjunkcije, kar je res izjemno redek pojav, torej smo vsi, kolikor toliko vešči v mundani astrologiji – posebni vrsti astrologije, ki ugotavlja družbena dogajanja – zelenih obrazov resno opozarjali na težko leto nepričakovanih in napornih situacij. Lahko si preberete na moji internetni strani – tam so tri različne napovedi, ki sem jih o letu 2020 pisala novembra 2019. Toda na kak način točno se bo uresničilo, pa se ne ve v celoti, ker so ti simboli pri vsakem ciklu nekoliko drugačni. Astrolog gleda te cikle in jih poskuša razbrati. Sama nisem nikjer napisala, da bo virus, pisala sem o kaosu v zdravstvu, o bolj ostri obrambi meja, o strahu in paniki od januarja pa do marca, o finančni krizi, ki bo trajala vse leto. Toda o virusu direktno ne. Če gledam nazaj, je vse jasno. Toda ko gledaš naprej, poskušaš razvozlati simbole in jih prevesti v zgodbe. Ne gre za to, da nam to delajo planeti, gre samo za to, da se je zakodiran jezik planetov skozi tisočletja opazovanja neba izkazal za neverjetno odslikavo dogajanje na Zemlji. Obstajajo astrofiziki, ki poskušajo s svojimi hipotezami razložiti, zakaj je to tako. Psihologi, natančno Jung, pa je pripisal to čudežno sporočilnost neba sinhroniciteti, torej brezvzročni povezanosti. Tako da ostaja uganka, kako je sploh mogoče, da znamo iz dogajanja na nebu razbrati dogajanje na Zemlji. Popolnoma razumem skeptike, ker sem bila kljub nezavedni ljubezni do astrologije tudi jaz večni nejeverni Tomaž, toda skozi prakso se mi astrologija znova in znova potrjuje in me še vedno preseneča s svojo točnostjo.

Simboli pravijo, da se lahko ta izolacija vsaj malo sprosti po 5. maju.
Simboli pravijo, da se lahko ta izolacija vsaj malo sprosti po 5. maju. FOTO: Dreamstime
Marko Milič: ''Enkrat sem ga udaril po roki, dvakrat pa je šel mimo mene kot vlak''
Preberi še
Marko Milič: ''Enkrat sem ga udaril po roki, dvakrat pa je šel mimo mene kot vlak''

Ali si lahko od leta 2020 obetamo tudi kaj dobrega? Bo zdravstvena kriza postala finančna? Je v zvezdah zapisano kaj, česar se lahko veselimo?

Zdravstvena kriza je že tudi finančna in preko leta se bo samo poglabljala. Najhuje bo za valute, ki so najbolj direktno vezane na nafto. Prvič smo se zavedali, da padamo v finančno krizo na koncu marca in v začetku aprila, šokantno soočanje z realnostjo nas bo pretreslo konec junija in sredi novembra bo še zadnji udarec v to smer – po tem se bo gospodarstvo postopoma pričelo dvigovati. Če bi imela moč vladanja, bi poskrbela, da se gospodarstvo prilagodi zdravstveni situaciji in kljub krizi vseeno deluje, tudi če v bolj počasnem ritmu. Vse se da, če se hoče.

Seksologinja dr. Gabrijela Simetinger: ''Naša spolnost je družbeni konstrukt''
Preberi še
Seksologinja dr. Gabrijela Simetinger: ''Naša spolnost je družbeni konstrukt''

Je kje zapisan datum konca pandemije?

Najbolj naporen mesec tozadevno je bil astrološko vsekakor marec in začetek aprila in zdaj postopoma zadeva odzvanja. Skrbi pa me, ker tudi jesen ni videti najenostavnejša. Toda, ali bo vzrok pandemija ali kaka druga problematika, ne vem. Toda vidi se nestrpnost, še vedno kaos v zdravstvu in naporna situacija. Druga polovica decembra prinaša sprostitev dolgotrajne tenzije, ujetosti in strahu ter je nakazana v energijah osvoboditve.

Trenerka mehkih veščin Nina Dušič-Hren: ''Predavati začnejo takoj in nezavedno dajejo vtis, da nimajo prav pomembne stvari za povedati''
Preberi še
Trenerka mehkih veščin Nina Dušič-Hren: ''Predavati začnejo takoj in nezavedno dajejo vtis, da nimajo prav pomembne stvari za povedati''

Katera znamenja to leto čakajo največji izzivi?

Kardinalna znamenja, torej oven, rak, tehtnica in kozorog so znamenja, na katere se je tako v preteklem letu kot se v tem letu vrši največ pritiska. Kardinalce življenje uči, da se je treba za svoje cilje truditi, vztrajati, ne se užaljeno jeziti na svet, če nam nekaj ne gre. Ovni se mi zdijo letos pred največjimi izzivi, sploh od avgusta dalje. Naslednje leto, pa bodo bolj pod pritiskom fiksna znamenja, torej bik, lev, škorpijon in vodnar. Njih pa bo življenje učilo sprememb, in ker gre za znamenja, ki imajo najmanj rada spremembe, bo na njih pritiskalo še toliko bolj, tako bodo potem spremembe tudi bolj radikalne.

Strokovnjak za samoobrambo: ''Težava današnje družbe je, da se obnaša, kot da nasilja ni''
Preberi še
Strokovnjak za samoobrambo: ''Težava današnje družbe je, da se obnaša, kot da nasilja ni''

Kakšno jesen in zimo pričakujemo? Bo covid-19 dolgoročen problem? Bo ohromil svet tudi prihodnje leto?

Če ne covid-19, pa nas bo nekaj drugega še močno pritiskalo, strašilo in omejevalo od konca septembra pa do srede decembra. Kasneje se zdi, ali se bomo nanj prilagodili ali kako drugače našli rešitev. Bomo pa se soočali v letu 2021 s politično krizo, nestrpnostjo med levimi in desnimi, to kar je v preteklem tednu skočilo na plan, bo zdaj malo pomirjeno, z naslednjim letom pa se bo šlo zares.

Popolnoma razumem skeptike, ker sem bila kljub nezavedni ljubezni do astrologije tudi jaz večni nejeverni Tomaž, toda skozi prakso se mi astrologija znova in znova potrjuje in me še vedno preseneča s svojo točnostjo
Popolnoma razumem skeptike, ker sem bila kljub nezavedni ljubezni do astrologije tudi jaz večni nejeverni Tomaž, toda skozi prakso se mi astrologija znova in znova potrjuje in me še vedno preseneča s svojo točnostjo FOTO: osebni arhiv
Saša Lešnjek: ''Soigralci so se vedno norčevali iz mene, češ da mi sploh ni treba vaditi, saj tako ali tako igram samo sebe''
Preberi še
Saša Lešnjek: ''Soigralci so se vedno norčevali iz mene, češ da mi sploh ni treba vaditi, saj tako ali tako igram samo sebe''

Kako si lahko v življenju pomagamo z astrologijo v luči boljšega življenja, uspeha, kariere in denarja?

Astrologija daje vpogled in uvid v osebnost, odnose, situacijo in do neke mere tudi v prihodnost. Življenje je v rokah posameznika, uvid mu samo pomaga razumeti tako sebe, kot situacijo, kot odnos. Na podlagi tega uvida gremo bolj zavestno skozi situacijo in s tem še nekoliko lažje usmerjamo barko našega življenja.

Tolmač znakovnega jezika Roman Demir: ''Simultano tolmačenje spada med najbolj zahtevne poklice''
Preberi še
Tolmač znakovnega jezika Roman Demir: ''Simultano tolmačenje spada med najbolj zahtevne poklice''

Astrologijo mnogi povezujejo z vedeževanjem in prerokovanjem oz. jasnovidnostjo, kar pa je povsem napačna predstava ... V čem je razlika?

Jasnovidnost je poseben dar, s katerim se rodiš, in predvidevam, da za vedeževanje in prerokovanje tudi potrebuješ nek dar. Astrologija je izjemno sistematična in logična veda, ki povezuje mitologijo in astronomijo. Temelji na Ptolomejevem modelu vesolja, saj je njeno izhodišče človek kot središče svojega sveta. Zahteva dolgoletno poglobljeno učenje, da se lahko naučiš tako pojmovno širino vsakega simbola kot specifične metode povezovanja simbolov in sklepanja. Ni namenjena napovedovanju, bolj ozaveščanju. Prihodnost je v očeh astrologa nekaj, kar se ustvarja, in ne nekaj danega, je pa res, da smo zaradi svojih karakterjev dokaj predvidljivi.

Športni psiholog: ''Pridobili bodo tisti, ki se bodo s tem znali spopasti in izziv obrnili v svojo korist''
Preberi še
Športni psiholog: ''Pridobili bodo tisti, ki se bodo s tem znali spopasti in izziv obrnili v svojo korist''

Ali je v času pandemije kaj večje povpraševanje po vaših storitvah? Zakaj ljudem svetujete, da se zatečejo k astrologiji?

Niti ne. V bistvu so nekateri, zaradi finančnih skrbi, odpovedali redno svetovanje (na dve leti). Tudi astrološka izobraževanja na našem inštitutu trenutno stojijo in se izvaja samo ena Facebookova delavnica. Vse se je precej ustavilo. Veliko več pa je novinarjev, ki iščejo našo pozornost in želijo, da damo svoja predvidevanja. (smeh). So se pa spremenila vprašanja, ki mi jih postavljajo stranke. Sama imam najpogosteje vprašanja vezana na ljubezen in odnose, tokrat pa je nekje glavna tema delo in denar. Ljudi veliko bolj kot to, da bodo zboleli, skrbi, da bi ostali brez vira preživetja.

Dr. Andrej Starc: ''Velikost penisa ni nič drugega kot fenomen v sociokulturni interpretaciji''
Preberi še
Dr. Andrej Starc: ''Velikost penisa ni nič drugega kot fenomen v sociokulturni interpretaciji''

Ah veste kaj, človek, ki ga nekaj mori in ne zna sam razumeti zgodbo, v kateri se je znašel, bo prej ali slej našel pot tudi do astrologa. Vsaj tako kaže praksa. Moja praksa kaže pa tudi, da je vsako leto več moških, ki iščejo vpogled in da je vedno več podjetij, ki iščejo vpogled. Te dolgo zasramovane vede, ki je bila pri modrecih v preteklosti spoštovana in ljubljena, se ne da uničiti, saj je neverjetno natančno orodje vpogleda. Ljudje pa sledijo tistemu, kar jim koristi, in ne fiksnim mnenjem fizikov, novinarjev ali kogar koli drugega.

Kaja Juvan: ''Moja prva jutranja misel je, da si izmerim srčni utrip.''
Preberi še
Kaja Juvan: ''Moja prva jutranja misel je, da si izmerim srčni utrip.''

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479