INTERVJU

Ajda Smrekar in Beti Strgar: "Ženske niso medalje oz. dvatisočaki, ki se jih osvaja"

A.P.
26.01.2021, 6:00
0
Dogajanje na televizijskih zaslonih bo kmalu popestrila slovenska originalna serija z naslovom Vse punce mojga brata Domna in Vida Valiča, bratov iz resničnega življenja, ki sta se pri pisanju zgodbe opirala na lastne ljubezenske peripetije iz preteklosti. Ključni vlogi v novi humoristični seriji pripadata tudi igralkama Ajdi Smrekar in Beti Strgar, ki smo ju pocukali za rokav in povprašali o ljubezenskih nasvetih, o tem, kaj je tisto, kar najbolj cenita pri moških v odnosu, koliko njiju je v vlogi, ki ju igrata, in še marsičem drugem. Serijo si lahko na VOYO ogledate od 28. januarja dalje, njune odgovore pa poiščite v nadaljevanju.

Vloga v seriji Vse punce mojga brata je bila za vaju verjetno ena najlahkotnejših do zdaj. Koliko Anje je v Ajdi oz. koliko Kiki je v Beti?

Ajda: Iz lastne empirike, psihologije, domišljije vzameš tiste stvari, ki ti za lik najbolj pridejo prav. Tako je v vsaki vlogi nekaj mene, če ne drugega, ima lik moj glas, mojo fiziognomijo.
Beti: Kar nekaj Kiki je v Beti. Predvsem v oblekah, saj je bil marsikateri kos oblačila iz moje omare. Sicer pa se mi zdi, da je Beti veliko manj samozavestna. (smeh)

Kaj vama kot igralkama predstavlja največji izziv?

Beti:Soočanje z lastnim perfekcionizmom.
Ajda: Vsaka vloga prinaša nove izzive. Vsak nov projekt v začetku daje občutek, da se stvari lotevaš prvič.

Na VOYO prihaja nova pošiljka smeha v obliki slovenske serije Vse punce mojga brata, ki je nastala izpod prstov bratov Valič.
Na VOYO prihaja nova pošiljka smeha v obliki slovenske serije Vse punce mojga brata, ki je nastala izpod prstov bratov Valič.

Serija je osnovana na ljubezenskih izkušnjah bratov Valič. Zagotovo imata tudi sami kakšno zabavno ljubezensko anekdoto iz preteklosti. Je kakšna morda našla pot tudi v serijo?

Ajda: Ne, saj nobena ne seže do kolen anekdotam bratov Valič. Sploh tiste anekdote, kaj so jima rekle kakšne punce ... Ja pa ja de! (smeh)
Beti: Ampak se mi včasih zdi, da se življenje ves čas ponavlja in se marsikdo znajde v podobnih situacijah, čeprav niso zares njegove. Meni so bile vse zgodbe na nek način blizu. In na nek način daleč.

Kako zelo aktualna sicer je serija? Se dogaja v časih, ko na zaslonih podrsavamo levo oz. desno ali ko smo to še počeli na klasičen način?

Beti:Nekje vmes.
Ajda: Glavne teme v seriji, kot so ljubezen, odnosi, prijateljstvo, so vedno aktualne in hkrati večne.

Najboljši ljubezenski nasvet, ki sta ga prejeli v življenju?

Beti: Hm. Če kje rada preslišim nasvete, je to na ljubezenskem področju, tako da ne vem.
Ajda: Ni dovolj, da si zaljubljen, "timing" mora biti pravi. Za oba.

Serijo si boste lahko od 28. januarja dalje na VOYO ogledali tudi na dušek.
Serijo si boste lahko od 28. januarja dalje na VOYO ogledali tudi na dušek./ FOTO: VOYO

Marsikdo se ustraši izziva, ker se boji zavrnitve. Kakšen nasvet bi dale moškemu, ki želi osvojiti žensko, ki je npr. zelo zaželena oz. se mu zdi nedosegljiva?

Beti: Ženske niso dvatisočaki, ki se jih osvaja. Če pa se nekdo iskreno zaljubi, pa ima srce vedno prave nasvete. 
Ajda: Nikar je ne osvajaj kot medaljo. Če je ljubezen prava, se tudi pot pokaže.

Kaj je tista stvar, ki vaju pri moškem najbolj odbija in česar svojemu izbrancu ne bi nikoli odpustili?

Beti: Najbolj me odbija prenapihnjen moški ego. Neiskrenosti.
Ajda: Mlatenje prazne slame in laži.

Kaj pa je tisto, kar vaju najbolj privlači pri moškem oz. najbolj cenita, in kaj tisto, kar vaju pri moških najbolj plaši?

Ajda: Ko se razumeva brez besed. Tisti prvi metuljčki v trebuhu pa so me po navadi vedno plašili.
Beti: Karizma, živost in prisotnost. Ne vem, če me kaj zares plaši, mi grejo pa definitivno na živce plehke šale. 

Kaj je v partnerskem odnosu najpomembnejše?

Beti: Iskrenost, svoboda in ljubezen.
Ajda: Spoštovanje.

Kako gledata na delitev vlog v gospodinjstvu? Sta privrženki "stare šole" ali tega, da vloge niso strogo določene?

Beti: Meni osebno je pomembno, da vloge niso strogo določene, sicer pa, kakor komu paše.
Ajda: Naj si vloge in pravila določi vsak par sam, kot jima najbolj ustreza.

PREBERI ŠE
Vse punce mojga brata: ''Za zgodbo sva uporabila vse svoje izkušnje, ki jih imava z nežnejšim spolom''

Leto 2020 za igralski posel ni bilo najboljše. Odpovedi projektov so si sledile ena za drugo. Kako sta izkoristili čas, ki bi ga sicer preživeli pred kamero oz. na odru? Sta se končno naspali, posvetili več časa bližnjim, morda ugriznili v nov hobi?

Ajda: Leto 2020 je bilo naporno za vse. Delo je bilo in je še vedno zaradi ukrepov precej oteženo. Mislim, da smo ne le narod, ampak ves svet, precej utrujeni od preteklega leta, čeprav se je zdelo, da se je v nekem trenutku vse ustavilo in da imamo več časa zase. Upam, da sem v tem času uspela prevetriti svoja prepričanja in vrednote ter ponovno postaviti prioritete, saj si le tako lahko razložim, da je vse za nekaj dobro.
Beti: 2020 za marsikateri posel ni bilo najboljše. Sama sem izkoristila čas za ustvarjanje glasbe, ki mi je poleg igre zelo ljuba, dolge sprehode s psom ter za nekakšen totalen reset v glavi. Ko se je prvič vse ustavilo, mi je bil ves prosti čas, ki sem ga imela, kar naenkrat zelo lepo darilo. Bi se pa zdaj z veseljem vrnila v normalne tirnice. 

Se morda spomnita svojega prvega poljuba in kdaj je to bilo?

Beti: Seveda se spomnim. Bilo je še v časih, ko sem imela rjave lase. (smeh)
Ajda: Seveda. Prvega ne pozabiš nikoli. (smeh)

"Za zgodbo sva uporabila vse svoje izkušnje, ki jih imava z nežnejšim spolom, ne pa tudi vseh anekdot, saj veste, pravi gentleman nikoli ne pove," sta pojasnila brata Valič.
"Za zgodbo sva uporabila vse svoje izkušnje, ki jih imava z nežnejšim spolom, ne pa tudi vseh anekdot, saj veste, pravi gentleman nikoli ne pove," sta pojasnila brata Valič./ FOTO: VOYO

Več o seriji si lahko preberete TU.

VOYO tudi v letošnjem letu stavi na originalno produkcijo, ki z žanrsko pestrostjo in raznolikostjo navdušuje več generacij. Vlaganje v slovenske ustvarjalce vse od začetkov ostaja ena izmed ključnih strategij VOYO in konkurenčna prednost.