Moskisvet.com
Michael Jacskon se je poslovil pred 10 let in pol.

Glasba

Žalosten razlog, zakaj je Michael Jackson nosil znamenito rokavico

A.P.
05. 01. 2020 06.00
2

Michael Jackson je maja leta 1983 na oder prvič prišel z rokavico. Vse ostalo je zgodovina. Šlo je za belo rokavico, posuto z diamanti, za katero je večina prepričana, da jo je nosil kot modni dodatek. Pa ni bilo tako. Resnica je precej žalostna.

Poleg edinstvenih plesnih gibov, koreografsko dovršenih videospotov in klobuka je večino nastopov Michaela Jacksona spremljala znamenita rokavica, posuta z diamanti oz. bleščicami. Prvič smo jo imeli na njegovi roki priložnost videti leta 1983 v oddaji Motown 25: Yesterday, Today, Forever, kjer se je predstavil s pesmijo Billie Jean.

Slovita rokavica.
Slovita rokavica. FOTO: Profimedia

Ni šlo zgolj za trenutni krik mode, saj ga je rokavica spremljala ves preostanek njegove kariere. Po navedbah njegove prijateljice in igralke Cicely Tyson, s katero si je kralj popa v osemdesetih delil modno oblikovalko, ni šlo zgolj za modno potezo, saj naj bi z rokavico želel zakriti kožno bolezen vitiligo, ki nastane zaradi izgube pigmenta. Ta se kaže v obliki belih (nepigmentiranih) in ostro omejenih madežev na različnih delih telesa. Bolezen niti ni tako zelo redka, z njo se na primer spopada tudi okoli 20.000 Slovencev. Pri Jacksonu je bolezen do izraza najbolj prišla na obrazu in rokah, kjer jo je tudi najtežje zdraviti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če vas zanima Jacksonovo življenje skozi prizmo slovite znamenite rokavice, boste leta 2020 prišli na svoj račun, saj se nam obeta muzikal For the Love of a Glove: An Unauthorized Musical Fable, ki bo življenje kralja popa predstavil skozi oči svetlikajoče rokavice, ki je po besedah scenarista in režiserja Juliena Nitzberga ''Nezemljan, ki se hrani s krvjo nedolžnih dečkov''.

Michael Jacskon se je poslovil pred 10 let in pol.
Michael Jacskon se je poslovil pred 10 let in pol. FOTO: Profimedia

Ni znano, koliko različnih rokavic je Jackson nosil v svoji karieri, sam pa je v avtobiografiji Moonwalk dejal, da je eno rokavico na roki nosil že v sedemdesetih. Prvo rokavico, ki jo je nosil na nastopu leta 1983, so 26 let kasneje prodali za več kot 300.000 evrov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369