Moskisvet.com
Ed Sheeran

Glasba

Valja se v denarju: takšno plačo si je dnevno izplačeval Ed Sheeran

A.P.
03. 10. 2019 07.07
2

Vsestransko nadarjeni glasbeni megazvezdnik Ed Sheeran je po koncu svoje zadnje koncertne turneje oznanil, da si bo vzel daljši glasbeni premor, saj je dveletna turneja, ki jo je začel marca leta 2017 in v sklopu katere je imel več kot 250 nastopov, terjala svoj davek. Zato pa se mu je njegovo glasbeno udejstvovanje finančno močno obrestovalo in bi lahko že danes mirne duše odšel v pokoj.

Ed Sheeran je nedavno sklenil več kot 250 koncertov trajajočo turnejo Divide, ki jo je 26. avgusta sklenil v angleškem Ipswichu, njegove koncerte pa si je ogledalo rekordnih devet milijonov ljudi (8,9 milijona).

Ed Sheeran je začasno kitaro postavil v kot.
Ed Sheeran je začasno kitaro postavil v kot. FOTO: Profimedia

''Kot morda veste, sem bil na turneji Divide več kot dve leti, in to je zadnji dan celotnega dogajanja. Zaključek je grenko-sladek. Vesel sem, da ste tukaj in da se vse zaključuje v Ipswichu," je Sheeran dejal konec avgusta in obelodanil, da si bo naslednjih 18 mesecev vzel odmor od glasbe in v tem času ne bo koncertiral, zato pa več časa posvečal ženi Cherry Seaborn, s katero je skrivaj poročil lanskega decembra na njunem domu v Suffolku pred 40 prijatelji in sorodniki.

Igra milijonov: nekdanji rokoborec ponovno pometel s filmsko konkurenco
Preberi še
Igra milijonov: nekdanji rokoborec ponovno pometel s filmsko konkurenco

Turneja 28-letnika je bila rekordna ne samo po obisku, ampak tudi po zaslužku, z vrha pa je Britanec izrinil legendarno irsko pop-rock skupino U2, ki je na vrhu kraljevala s turnejo 360° (2009–11).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vse skupaj se pozna tudi na njegovem bančnem računu. Samo s prodajo vstopnic na turneji je namreč zaslužil 707,9 milijona evrov in za seboj pustil imena, kot so U2, Guns N’ Roses, The Rolling Stones, Coldplay, Roger Waters, AC/DC, Madonna in P!nk.

Preizkusil se je tudi v slikanju.
Preizkusil se je tudi v slikanju. FOTO: Profimedia

Tudi njegovemu podjetju Ed Sheeran Limited gre zelo dobro, saj je imelo leta 2018 kar 36,65 evrov prihodka, dobiček pred obdavčenjem pa je znašal 26,69 milijona evrov. To je bilo sicer 4,5 milijona manj kot leta 2017, a vseeno 14,6 milijona več kot leta 2016. Sheeran si je samo iz tega naslova leta 2018 izplačal plačo v višini, reči in piši, 19,1 milijona oz. 52,772 evra dnevno! Iz poročila podjetja, katerega direktor je sam Ed, je razvidno, da je plačalo 5,06 milijona evrov davka in da so bila neta sredstva podjetja 31. decembra 2018 ocenjena na 10,91 milijona evra, kar je 2,2 milijona več kot leto poprej.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prihodki podjetja ne vključujejo tistih z naslova turneje, pač pa zaslužek na račun avtorskih pravic, zato je Sheeran dnevno v resnici zaslužil še precej več zelencev. Čeprav je Britanec tehnično na premoru, ostaja aktiven, saj je pred kratkim odprl bar v Londonu, začel pa je tudi slikati, ker je nadarjen v vsem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400